Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAŠ RUKOMETNI IZBORNIK 22 GODINE VOLI SAMO OVU ŽENU: 'Upoznali smo se daleko od sportskih terena'

Autor Jelena Mileusnić

Naš rukomentni izbornik Hrvoje Horvat suprugu pravnicu upoznao je prije 22 godine, a samo za Story je otkrio gdje su se susreli.

 Hrvatski rukomenti izbornik Hrvoje Horvat.jpg Izvor: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu ove godine umjesto Lina Červara vodi novi izbornik, Hrvoje Horvat koji se u toj ulozi nalazi od siječnja prošle godine. Hrvoje, kojeg je šira javnost dobila priliku upoznati tek kad je postao izbornik reprezentacije, već je dugo u svijetu sporta.

Dapače, moglo bi se reći da mu je rukomet u genima budući da je njegov otac, koji se također zove Hrvoje poznati vrhunski rukometaš.

Njegov sin se i sam okušao u ovom sportu, a onda je postao uspješan trener. Posljednjih je osam godina karijere posvetio HRS-u, u sklopu kojeg je radio s mlađim uzrastima, ali i kao pomoćnik Line Červara

 Hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat dolazi iz sportske obitelj Izvor: Privatni album

Otac i majka prenijeli su Hrvoju i njegovim dvjema starijim sestrama - Jasenki koja se udala za još jednog velikog rukometaša, Iztoka Puca, i Vanji koja je do 2010. bila u braku s nogometnim trenerom Zoranom Mamićem - ljubav prema sportu, ali i naučili ih koliko je u životu važna obitelji.

U ranijem intervjuu za Story.hr progovorio je o svom poslu, ali i o privatnom životu.

Budući da dijeli ime s ocem Hrvojem, objasnio nam je tad da je ponekad došlo do zamjene pošte, no da drugih zabuna nije bilo, a rekao je i da su se on i supruga šalili da bi i oni trebali sinu dati ime Hrvoje, no od toga su ipak odustali.

‘Smetalo nam je jedino kada bi baka viknula: “Hrvoje, doručak!” pa nismo znali koga zove. I nekad bismo imali problema s poštom, znali smo otvarati tuđu, ali inače nije bilo problema. Supruga i ja smo se zezali da bismo trebali napraviti potpuni kaos i sinu dati ime Hrvoje, ali to je ostalo samo na šali. Odlučili smo se za ime Borna’, rekao je.

Ime mu je, kaže, dala mama.

Tata kaže da je mama inzistirala da budem Hrvoje, a kako je ona bila dominantna u kući i držala četiri zida', presudila je njezina želja’, rekao je.

Hrvoje nam je ispričao i kako je upoznao suprugu Aleksandru, odvjetnicu i buduću doktoricu za kazneno pravo s kojom je od 2000. godine i s kojom, osim sina Borne, ima i kći Taru.

 Rukometni izbornik Hrvoje Horvat obitelj stavlja na prvo mjesto Izvor: Privatni album

Dok su se njegove sestre zaljubile u sportaše, kod Hrvoja to nije slučaj.

'Upoznali smo se na Pagu, u Staroj Novalji. Nismo bili blizu sportskih terena kad smo se sreli pa možda zato i nema neke sportske poveznice’, rekao je.

Bez obzira na to što mu supruga nije sportašica, njihova djeca su, čini se, ljubav prema sportu naslijedila od oca.

Kći ima 11 godina, četvrti je razred i trenirala je rukomet. Prekinula je zbog korone, ali trenutačno je na jahanju. Tetka joj je prenijela ljubav prema konjima i vidjet ćemo u kojem će se smjeru ona razvijati. Sin ima šest godina i pun je energije, sportaš, trenira taekwondo. Dobro je da djeca u ranim godinama razvoja iskuse takav bazni borilački sport, no rano je za usmjeravanje, neka sve ide svojim tokom’, rekao je Hrvoje.

Za obitelj mu ništa nije bilo teško napraviti, pa je tako, dok je trenirao klub Nexe u Našicama, svakodnevno putovao na posao iz Zagreba.

‘Često su me i u Našicama i u Zagrebu pitali kako izdržim jer non-stop vozim 220 kilometara u jednom smjeru. Odgovor je jednostavan: kad imaš dovoljno jak motiv, ništa nije teško. Zdrava obitelj donosi zajedničke odluke pa smo tako odlučili da ću putovati jer su djeca u Zagrebu krenula u školu i vrtić, a supruga tu radi. Morali smo uzeti u obzir i njezinu karijeru. Ništa nije patilo osim vožnje’, zaključio je.

Na pitanje kako se opušta, opet se vratio na obitelj.

Uz obitelj, s njima sam potpuno opušten. Kad sam s djecom, potpuno podjetinjim. Žena mi često kaže da sam joj ja najveće dijete i najveći problem u kući. Uz njih zaboravim sve pritiske, stresove… Jako volim boraviti u Staroj Novalji, to mi je centar svijeta, tu smo se svi našli - i žena i djeca. Svaki slobodan trenutak volimo provesti tamo. Kum i mnogo mojih prijatelja je odande i već me smatraju domaćim. Uz ribolov i ronjenje jako volim prirodu pa smo često u šumi, zelenilu’, rekao je.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image