Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KĆI NAJBOGATIJEG ČOVJEKA JE SUPROTNOST SVOJIM VRŠNJAKINJAMA: Želi se baviti neobičnim poslom, a naslijedit će milijune

Autor Lucija Živković

O životu najmlađe kćeri Billa Gatesa, Phoebe ne zna se puno za razliku od njezine starije sestre Jennifer.

 Phoebe Gates je najmlađa kći Billa Gatesa o kojoj se ne zna puno. Izvor: Profimedia

Najmlađa kći osnivača Microsofta,Billa Gatesa nije tako često u centru pažnje javnosti. 

Phoebe Adele Gates nije tako javna osoba kao njezina starija sestra Jennifer koja se nedavno udala na raskošnoj ceremoniji o kojoj su svi pričali.

 Bill i Melinda Gates rastali su se 2021. godine
Bill Gates
Izvor: Profimedia

Za razliku od nje o Phoebe se malo zna. Ona ima 19 godina, živi u eko-vili svoga oca, voli čitati i ima ambicije postati uspješna balerina.  Rođena je 14. rujna 2002. godine u Bellevueu, predgrađu Seattlea u Washingtonu, a kuća u kojoj trenutno živi vrijedna je 124 milijuna dolara. 

Odrastanje i odgoj djece najbogatijih ljudi

Iako su odvojeno prikazani u medijima, svo troje djeceMelinde i Billa Gatesa, jednih od najbogatijih ljudi na svijetu, je na isti način odgajano. Dvije sestre i njihov brat Rory morali su se pridržavati strogih pravila roditelja pa im primjerice nije bilo dozvoljeno da do 14 godine koriste mobitel. 

Djeca obitelji Gates odrasla su u kući koja ima sobu s trampolinom, umjetnu plažu s prirodnim karipskim pijeskom, umjetni potok s pravom ribom i privatni zatvoreni bazen. Ali život u vili ispunjenoj svim ovim sadržajima ne znači nužno da su ta djeca bila razmažena.

Odgajani su na iznenađujuće skroman način, baš kao i mnoga djeca pa su uvijek dijelili kućanske poslove, a zajedničko pranje suđa gotovo svaku večer bila je obiteljska tradicija Gatesa.

San joj je da postane balerina

Obrazovanje je bilo glavna stvar u ovoj obitelji pa je Phoebe prvo pohađala privatnu Lakeside High School u Seattleu, a potom se upisala u Professional Children's School u New Yorku, koja je namijenjena budućim glumcima i plesačima.

Studirala je i na Školi američkog baleta u poznatom Lincoln Centru za izvedbene umjetnosti i prestižnoj školi Juilliard.

 Phoebe Gates želi postati profesionalna balerina Izvor: Instagram (@pheebeegates)

Hobiji

Iako je Phoebe prvenstveno odgajala njezina majka, Bill je zasigurno imao veliku ulogu u njezinu životu. Osim visokog baletnog obrazovanja, Phoebe ne krije veliku ljubav prema čitanju knjiga, baš kao ni njezin otac.

U dirljivoj objavi na Instagramu 2018. sa slatkom fotografijom njih dvoje Bill je napisao:

'Moja kći Phoebe i ja volimo čitati sve vrste knjiga i veliki smo obožavatelji Johna Greena. Oboje se nismo mogli odvojiti od njegovog novog romana o mladoj ženi koja pronalazi nestalog milijardera', napisao je osnivač Microsofta.

Društveni život

Osim baleta i knjiga, veliku ljubav gaji prema putovanjima. Obično putuje sa svojom najboljom prijateljicom, dečkom i sestrom Jennifer, s kojom je izuzetno bliska. Sestre Gates posjetile su brojne egzotične destinacije, uključujući Meksiko, Keniju i Peru.

Phoebe je nedavno objavila fotografiju s gepardom ispod koje je potpisala organizaciju za zaštitu životinja.

Naslijedit će milijune

Može se reći da je Phoebe igrala presudnu ulogu u razvodu svojih roditelja. Iako je Melinda razvod htjela mnogo prije, bivši bračni par je pričekao da im sva djeca narastu da se mogu u miru razvesti. 

'Nakon dugog razmišljanja i rada na našoj vezi, donijeli smo odluku o razvodu braka. U proteklih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i postavili temelje koji ljudima širom svijeta omogućavaju da vode produktivan i zdrav život. Nastavit ćemo da radimo zajedno u zakladi, ali više ne možemo rasti zajedno kao par. Tražimo poštivanje naše privatnosti dok pokušavamo krenuti dalje u ovom novom životu', stoji u zajedničkoj poruci Billa i Melinde iz 2021. na Twitteru.

Bill je prvotno od svog ogromnog bogatstva od 130 milijardi dolara u nasljedstvo za svako od svoje troje djece odredio neznatnu svotu od 10 milijuna dolara.

No, odavno je poznato da su se Bill i Melinda 'zavjetovali' da će svoje milijarde dati u humanitarne svrhe i za razna istraživanja, dok će njihova djeca naslijediti jedva 1 posto ukupnog bogatstva.

U intervjuu je izjavio: 'Djeci nije korisno imati goleme svote bogatstva. Oduzima im sve što su mogli učiniti u stvaranju vlastitog puta.'

Što će biti s golemim bogatstvom i koliko će djeca na kraju naslijediti, saznat ćemo u nekom budućem razdoblju, a mediji nedvojbeno prenose da Melinda želi povećati nasljedstvo djece.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image