Ovogodišnja Dora će se održati 19. veljače u izravnom prijenosu HRT-a u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, a s javne televizije su otkrili kome je pripala voditeljska uloga.

Jedan od njih je Duško Ćurlić, već dobro poznato televizijsko lice, koji je vodio brojne emisije poput 'A strane'. Ipak, iznenađenje je što će mu se na pozornici u Opatiji pridružiti pjevačica Franka Batelić, koja je 2018. predstavljala Hrvatsku na Eurosongu te glumica Elizabeta Brodić koja je voditeljica na narodnom.

'Jedva čekam i zaista sam uzbuđena! Dora je veliki televizijski projekt koji, otkad znam za sebe volim i pratim. A i natjecala sam se više puta. Mislim da sa svojim prvim voditeljskim angažmanom - i to baš na Dori - mogu puno dati, jer sam pjevačica i točno znam kako se svatko od glazbenika osjeća na toj pozornici u tom trenutku. Kada su me s HRT-a pitali, prvo sam pomislila - ma nema šanse, pa ja nisam voditeljica! Ali onda sam malo bolje razmislila i shvatila kako bih zapravo mogla puno naučiti iz ovog iskustva', rekla je Franka za HRT.

'Ovo je prvi put da vodim ovakav televizijski spektakl - i to još u izravnom prijenosu na HTV-u! Imam li tremu? U pravilu nisam 'tremaroš', ali kako ovakav voditeljski posao nije u mom slučaju pravilo, spremna sam na sve, pa tako i na tremu', istaknula je Elizabeta.

'Kada sam doznao da Doru vodim s Elizabetom i Frankom, prvo što sam pomislio bilo je: 'Jesam li dovoljno mlad da stanem uz te dvije mlade dame na pozornicu?' Šalu na stranu, rekoh: 'Eto još jednog izazova za mene i za sve nas'. Dvije iznimno lijepe, mlade i talentirane osobe, veliki posao i velika odgovornost je pred nama da profesionalno odradimo posao i da uživamo u njemu. Držim nam svima palce', ispričao je Duško.

Urednik i voditelj projekta ovogodišnje Dore Tomislav Štengl je istaknuo da je njegov odabir voditelja spoj mladosti i iskustva.

'Kontaktirao sam Elizabetu koju sam primijetio već prije par godina kao mladu talentiranu glumicu, ali kad sam čuo da je i voditeljica na radiju koji je u osnovi glazbeni radio, shvatio sam da je to idealna kombinacija. Potom smo u nekim dogovorima na HRT-u došli do ideje za Franku koja je na naše veliko zadovoljstvo prihvatila taj izazov, a naravno onda smo se odlučili i za našeg Duška, iskusnog voditelja koji je već na neki način i simbol Dore i Eurosonga jer u ulozi voditelja i komentatora prisutan više od petnaest godina', objasnio je.