Dvije godine od početka pandemije, pridržavanja strogih epidemioloških mjera i nastupia u uvjetima u kakvima nisu naviknuli, glazbenici su napokon zakoračili na crveni tepih nagrade Cesarica i pobrali laskave titule za svoje hitove.

Sinoć je dodjela nagrade Cesarica održana u City Plazi Zagreb na kojoj je bilo dvanaest finalista, dobitnika Cesarice za Hit mjeseca. Najveću nagradu za hit godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom 'Jel' ti reka 'ko'.

Obitelj Petra Graše uskoro će se povećati za jednog člana, a da nagrade ostaju u obitelji, dokazuje i to da je pop hitom godine proglašena 'Inamorana' Tončija Huljića, Madre Badesse i Petra Graše, a titula hit autora je pripala Vjekoslavi i Tončiju Huljiću.

I Branimiru Mihaljeviću pripala je laskava titula za hit autora te je imao i tri pjesme u finalu: 'Tick Tock' koju izvodi Albina i dvije pjesme Željka Bebeka, 'Kupit ću nam sat' i 'Kćeri moja'. Cesarica za zabavni hit godine pripala je Željku Bebeku i 'Kupit ću nam sat', za internet hit otišla je u ruke Albine za 'Tick-Tock', za radijski hit otišla je u ruke Matije Cveka za pjesmu 'Ptice', dok je rock hitom proglašen Silenteov 'Poljubi me za kraj'.

Na ovogodišnjoj dodjeli svojim izgledom i pojavom sve su zasjenili bračni par Vjekoslava i Tonči Huljić. Iako je Vjekoslava baš uvijek pomno sređena za događanja, u ovakvom izdanju je još nismo vidjeli, a mnogi su se složili kako izgleda sjajno. Tome, osim uspješne karijere, zasigurno pridonosi i činjenica da će ove godine postati baka i djed, jer njihova kći Hana čeka svoje prvo dijete upravo s Petrom, a obitelj ne skriva sreću zbog dolaska prinove.

Uhvatili smo Tončija Huljića da nam prokomentira najveću aktualnost samo za Story.hr čitatelje, kakva je atmosfera ovih dana u obitelji Huljić, kako se osjeća što će postati djed i na koji način komentira medijske napise o svojoj kćeri i budućem zetu Petru Graši.

Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić na dodjeli nagrade Cesarica
Robert Gašpert 

Kako se osjećate povodom dobivenih nagrada? Kakav je osjećaj nakon toliko godina biti i dalje na vrhu?

Kad sam pisao svoju prvu pjesmu dobio sam nagradu. Tako već četrdeset godina. Lijepo je dobiti nagrade, pišem pjesme u ovoj fazi života za svoj gušt, a sve manje pišem pop pjesme. Više se bavim pisanjem potpuno drugim tipom glazbe, zato što me interesiraju neki novi izazovi. Nekada i budem začuđen, ne radim pjesme s ambicijom, nego ovako za gušt. Ipak, stalo mi je da publika prepozna te pjesme. Puno faktora i utječe na pjesmu, da je npr. ova pjesma snimljena prije osam mjeseci možda bi je ljudi i zaboravili. Ovako je to svježa pjesma, a mi uvijek izađemo s novitetima krajem godine.
Isto tako moram reći da mi je drag uspjeh Lorene, koja je sad na korak do onoga što spremamo već dvije ili tri godine. Ja volim karijere koje idu postepeno i onda su vječne. Mislim da ona ima priliku da bude vječna.

Rekli ste kako su sve pjesme koje ste napisali završile u rukama pjevača za koje su i napisane, ali da tri pjesme ipak nisu. Koje su to?

Tako je, pjesma 'Dva put san umra', 'Jedini' i 'Moderna žena', ali ne bih govorio za koga su bile napisane.

Kada je riječ o vašoj večerašnjoj odjevnoj kombinaciji, možete li nam nešto više reći o izboru?

Ovo je sako Karl Mommoo, kažu da u Italiji ovakve stvari nose i po danu, hahaha. Ja inače odjenem ono što mi se i kaže.

Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić na dodjeli nagrade Cesarica
Robert Gašpart 

Kakva atmosfera vlada u obitelji Huljić zbog lijepih vijesti o Haninoj trudnoći?

Znam da vas sve to najviše zanima. Sve je normalno, Hana je trudna, u četvrtom mjesecu trudnoće je i nadam se da će dijete biti živo i zdravo. Naše sve molitve su samo tome okrenute, a mi se ponašamo svakodnevno, ništa povijesno.

Čitate li sve naslove i tekstove koje izlaze o obitelji Huljić ovih dana? Koji je vaš komentar i mišljenje da su se domaća javnost, a i mediji toliko zainteresirali oko vaše novonastale situacije?

Zamislite samo da se još i oglašavam. Nije to samo situacija u Hrvatskoj, nego u cijeloj regiji. Nije mi lako gubiti vrijeme i davati nekakve izjave o vrlo privatnim stvarima koje ne smatram ništa specijalnim. OK, znam da se radi o dvije javne obitelji i javne osobe, ali mi se osjećamo kao obični ljudi. Mi živimo obični život. Znam da ljudima kojima je teško, ne smatraju naš život običnim, ali mi i dalje imamo ambicije koje su samo još jedna etapa. Došlo je vrijeme da naša djeca dobiju svoju djecu.