Splitska pjevačica Zorica Kondža (62) ove godine slavi 35 godina braka sa suprugom Joškom Banovom. Ljubav između njih dogodila se 1985. dok je Zorica radila na pjesmi 'Pokora'.

'Ljubav je uvijek na prvom mjestu to je kao i zdravlje, kad imate zdravlje možete sve, kad vas neko voli cijeli je svijet vaš. Možete sve što hoćete. Lijep je osjećaj da mene kao žene u ovom opakom poslu prati me kao prijatelj i kao izvrstan klavirista gdje se osjećam izvrsno na bini', rekla je Zorica prije nekoliko godina za IN magazin.

Naime, njen Joško na koncertima joj svira na klavijaturama, a prije desetak godina otkrila je i u čemu je ključ njihove ljubavi. 'Tu nema tajne. Mi smo očito drugačiji. Tu ulogu igra i kućni odgoj, vrijednosti koje su nam usađene, oboje dolazimo iz velikih obitelji. Prije svega, održava nas ljubav. Brak nije bajka kao što mladi danas misle. Ima tu prepreka koje treba proći i najvažnije je da se međusobno razumijete' rekla je Zorica za Večernji list.

Opisala je kako ju je suprug osvojio duhovitošću.

Zorica Kondža rekla je da ju je suprug osvojio duhovitošću
Jadran Babić 

O njihovoj ljubavi govorio je i Joško. 'Nakon tri godine što sam je pratio doma i stalno zvao na piće, pao sam u veliki trošak pa smo se vjenčali 1987. godine. Osvojili su me njezina osobnost i ljudske kvalitete', rekao je Joško te dodao kako nikad nije zaboravio njen rođendan ili godišnjicu braka.

Par ima troje djece, Tonija, Ivana i najmlađeg Luku kojeg je Zorica rodila kada je imala 43 godine. 'Moram priznati da mi je treća trudnoća bila najlakša. Prva je bila najteža i porođaj je trajao 12 sati. Kada sam rodila Luku, imala sam 43 godine, a iako su mi svi liječnici govorili da neću moći dojiti, bila sam uporna pa sam dojila gotovo do 46. godine. Priroda se pobrinula za sve', otkrila nam je Zorica u razgovoru prije dvije godine. Rekla je i da se rado prisjeti tih vremena.

'Tada sam bila najstarija rodilja u bolnici, sve su ostale djevojke bile u ranim 30-ima. Kako sam imala najviše iskustva, pomagala sam im sa savjetima, a s nekima sam ostala i u kontaktu', rekla je Zorica.

U galeriji pogledajte više fotografija obitelji.

Facebook, Story arhiva Zorica Kondža je u braku s Joškom Banovom 35 godina i imaju tri sina