Glazbena diva Zorica Kondža u Večernjem showu s Giulianom na Radio Dalmaciji osvrnula se na mlade glazbene snage u zemlji, ispričala je zašto je odbila priliku da napravi inozemnu karijeru i otkrila koji uvjet mora biti ispunjen da bi žena mogla biti odlična svekrva.

'Nije mi žao što sam odbila karijeru u New Yorku jer tamo ne bih nikada živjela, ili bih se odmah razboljela ili bih se navukla na kokain. Nema tamo ispijanja kave od tri sata, lagodnog života kao u Splitu', objasnila je Kondža zašto je odbila karijeru u Americi.

Pjevačica je solo karijeru započela 1984. godine, nakon što je napustila kultnu grupu Stijene. 'Uvijek je svaki razlaz radi love. Netko više dobiva, netko manje i tako krene. Šalim se… Trebali smo raditi zadnji album u Švedskoj, neki članovi nisu mogli jer su morali u vojsku, neki su se trebali ženiti, imali su trudne cure, a meni cura nije bila trudna i mogla sam ići. Uglavnom, trebali smo o svom trošku ići snimiti to, nismo imali baš novca i tako je to počelo pucati, došlo je i do zasićenja', rekla je pjevačica koja se svojevremeno skrivala iza imena Dunja Sumo.

'Radili smo album Novih fosila u Ljubljani, ja sam im bila back vokal, a pjevali smo pjesmu Kad dunje požute. Sanju i Rajka sam nešto boksala i onda je Rajko rekao - Dunja Sumo, kao sumo borac. Nisam dala da me potpišu kao Zoricu Kondžu na svom albumu nego kao Dunju Sumo, da mi ne unište imidž rokerice.'

1985. pobijedila je na Jugoviziji s pjesmom Pokora, ali ipak nije otišla na Eurosong. 'Nešto se šuškalo da nećemo ići, ja isprva nisam ništa znala, iako sam otpočetka bila skeptična. Bila sam luda i mlada i, iskreno, nije mi uopće bilo nešto napeto. Bilo mi je tada bitno pjevati, nastupati, dobiti pljesak, družiti se s kolegama', rekla je pjevačka diva.

Zorica Kondža
promo 

Otkrila je i što misli o našoj mladoj glazbenoj sceni: 'Nije se pojavilo nešto wow pjevačkih vokala. Nekad pjevač napravi pjesmu, a nekad pjesma napravi pjevača. Svi oni imaju i sluha i ritma, ali kad im se dogodi pjesma to ostane samo to. Puno je mladih na sceni, ali nije me ništa fasciniralo.'

Prošle godine oženio se njezin sin Toni, a Giuliana je zanimalo kakva je svekrva. 'Moj Toni ima ženu koju je on odabrao i to je ono najvažnije, nema onu koju sam ja odabrala i nikad im se ne bih miješala u izbor. Ja s nevistom kao s prijateljicom popijem kavu i imam osjećaj kao da smo istih godina i mislim da sam odlična svekrva. Ako mene pitate – odlična svekrva je svaka ona koja ne živi s nevistom', s osmijehom je poručila glazbena diva.

I u studiju Radio Dalmacije pokazala je raskoš svog vokala obradom klasika Have you ever seen the rain grupe Creedence Clearwater Revival.