Ovogodišnja hrvatska predstavnica na Eurosongu u Torinu, Mia Dimšić, pojavila se na 29. dodjeli prestižne glazbene nagrade Porin.

U crnoj, mini haljini i crnim salonkama, mlada splitska glazbenica rado je pozirala u društvu legendarnog glazbenika Stanka Šarića. Stanko je član Najboljih hrvatskih tamburaša, a oboje su pozirali nasmijani.

Podsjetimo, Mia je pobijedila na Dori s pjesmom 'Guilty pleasure' koju je prošlog tjedna premijerno otpjevala na hrvatskom na dodjeli Večernjakove ruže. Domaća verzija je oduševila njene obožavatelje i javnost.

Mia Dimšić na 29. dodjeli Porina
Davor Javorovic/PIXSELL 

'Jako mi je drago što se publici toliko svidjela verzija na hrvatskom, moram priznati da sam za početak i samu sebe iznenadila što mi se sviđa jer sam bila dosta skeptična oko prijevoda. Nikad dosad nisam bila do kraja zadovoljna kad bi se na hrvatsku verziju radio engleski tekst i obratno i činilo mi se da ova melodija neće funkcionirati s našom metrikom, ali uz puno muke i pažljivog rada na tekstu sve mi nekako štima. Tu je svakako najveća zasluga Damira Bačića koji se uhvatio ukoštac s tim prijevodom, ali odmah smo rekli da nećemo ništa ići doslovno prevoditi nego ćemo se ponašati kao da prvi tekst ne postoji i jednostavno pisati novi koji je u sličnoj tematici i drago mi je da nam je upalilo. Bilo je predivno izvoditi pjesmu akustično, onako kako je meni najprirodnije, na pozornici prekrasnog HNK', otkrila je Mia za Story.hr.

Ipak, nije nam mogla otkriti hoće li na Eurosongu pjevati na engleskom ili materinjem jeziku.

'Ništa još ne znamo i sve je nekako na stolu u ovom trenutku. U ovako stresnim periodima s puno gužve teško je i donijeti neku pametnu odluku pa pokušavam u miru o svemu dobro razmisliti i malo stati na loptu, iako pripremama nema kraja', zaključila je Mia koja je postala sve hrabrija kada je u pitanju moda.