Prije nekoliko dana održala se29. dodjela Porina, ujedno i najveći diskografski događaj godine, na kojem su se nagradila najveća dostignuća domaće glazbene produkcije u protekloj godini.

Idejni začetnici samog događaja bili su novinar Dražen Vrdoljak, diskograf Veljko Despot i skladatelj Zrinko Tutić, a upravo se uz njega veže možda i jedan od najvećih skandala ove dodjele. 

Zrinko Tutić molio je Severinu da promijeni tekst pjesme 'Mala je dala'
Story 

Naime, prije točno 20 godina, na Porinima 2002. godine održanima u Dubrovniku, Severina je trebala nastupiti s pjesmama 'Virujen u te' i 'Mala je dala'. Tada je Seve s Tutićem prije četiri godine prekinula suradnju, a upravo ju je on zamolio da zamijeni pjesmu 'Mala je dala' jer je smatrao da je tekst neprikladan za dodjelu Porina.

Naravno, pjevačica je odbila njegov zahtjev pa napravila takav zaokret koji se i danas prepričava te zbog čega smo sigurni da Tutić ovu pjesmu nije zaboravio.

Severina je na Porinima 2002. godine izmijenila tekst pjesme 'Mala je dala''
Instagram 

'Ok, a sada spektakl. Meni su rekli da 'Mala je dala' nije dobar tekst pa sam ja malo promijenila. Nemojte mi zamjeriti što čitam', započela je Severina pa predstavila svoju novu verziju pjesme posvećenu Tutiću i njegovom zahtjevu.

'Znate što se dogodilo danas. Vitar puše, ja pijem kavu u jednom dubrovačkom kafiću i fiksiram plavu kosu na poznatom muškom biću. Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, glazbeni je kritičar u tisku, teški foler, ušminkani rokenroler. Ispast će da je gad, ustvari i je, ali dobro sad.

'Vidio me, klimnu glavom, sjeda kraj mene s punim pravom. Smeđa sam mu, veli, bolja nego s kosom plavom. Nisu mu moje pjesme nešto, nisi ni ti meni, odbrusim ja vješto. Na moje riječi počne se topiti kao punjeni keks i prizna 'Tvoj mi je glas tako seksi'.

Krenuo je da me davi o etnojazzu kao u transu, htjela sam ga politi kavom, ali sam mu dala još jednu šansu. A on nastavi dalje pa kaže: 'Moraš promijeniti tekst od 'Mala je dala', tekst ti je bez veze jer Porin je večer gala. Ja kažem: 'Nema problema'. Dragi moji, što vi mislite, hoće li mu se svidjeti ovaj drugi tekst? Čisto sumnjam', dio je teksta koji je Severina tada otpjevala i apsolutno šokirala domaću javnost. 

Nakon Porinove dodjele, Tutić je za Večernji dao svoj komentar na njezin potez koji ga nimalo nije ostavio ravnodušnim. 

'Naravno da sam bio uzrujan. To je novohrvatski primitivizam. Da smo htjeli takvu glazbu, angažirali bismo Cecu Veličković. Ona je barem originalna, izvorna. Reagiram samo na glazbu. Čuo sam da je mala dala, ali pitajte bilo kojeg člana Upravnog odbora Porina i svi će vam reći kako nitko od nas ne želi takvu vrstu glazbe na Porinu. Uz to, nismo htjeli ni presedan jer sada će nas druge godine svi moći ucjenjivati: ako je Severina s dvije nominacije mogla pjevati dvije pjesme, onda možemo i mi. A kad ćemo im reći da ne mogu, opet će netko potegnuti pitanje mog i Severininog privatnog odnosa. Porinu to doista ne treba', rekao je tada.