Janica Kostelić jedna je od najuspješnijih domaćih sportašica, a teško je opisati osjećaj ponosa koji je toliko puta probudila u Hrvatima.

Na skije je prvi put stala kada je imala tri godine, a skijanje je počela trenirati kada je imala deset godina. Vrlo brzo svima je postalo očito da je rođena pobjednica. Janica je tijekom svoje bogate karijere tri puta osvojila svjetski kup, 2001., 2003. i 2006. godine.

Janica Kostelić najuspješnija je domaća skijašica
Željko LukuniĆ/PIXSELL 

Dana 15. siječnja 2006. godine postala je tek treća skijašica u povijesti Svjetskog skijaškog kupa koja je pobjeđivala u utrkama u Svjetskom kupu u svih pet skijaških disciplina. Također, 5. veljače 2006. godine je postala druga skijašica koja je pobijedila u svih pet disciplina u jednoj sezoni.

Na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine osvojila je tri zlata i jednu srebrnu medalju te postala najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Uz to je i peterostruka svjetska prvakinja, a medalje je osvajala u St. Moritzu i Bormiju. Iz skijanja se potpuno povukla 2007. godine, glavni razlog te odluke bile su njezine brojne ozljede koje je imala u skijaškoj karijeri.

Janica Kostelić najuspješnija je domaća skijašica
patrik macek/pixsell 

No zacijelo se ništa od svega toga ne može usporediti s osjećajem koji je Janicu Kostelić preplavio kada je doznala da će postati majka. Naime, u listopadu 2018. Story je ekskluzivno doznao kako će u obitelj Kostelić na početku 2019. godine stići još jedna muška prinova, sin Oskar.

'Iako je s trudnoćom sve u najboljem redu, ipak ću morati raditi malo lakšim tempom. Naravno, ostajem na svojoj funkciji državne tajnice, a poslove ću i dalje obavljati onoliko koliko mi to nove okolnosti budu dopuštale. No sigurna sam da ću uspjeti uskladiti privatne i poslovne obveze. Jako se veselim što će nam u obitelj Kostelić doći još jedan dečko pa će nećaci imati novog partnera za igru', rekla nam je tada kratko Janica.

Janica Kostelić ekskluzivno je za Story govorila o svojoj trudnoći
Story arhiva 

A iako je njezina sportska karijera budno praćena od prvog dana, naša najuspješnija skijašica privatni život oduvijek skriva od očiju javnosti.

Piše se da je njezin prvi partner bio Tomislav, instruktor fitnessa iz Zagreba kojeg je navodno upoznala na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu. Budući da se zbog Janičinih putovanja i obveza nisu često viđali, vezu su održavali dugim telefonskim razgovorima. Poslije je Tomislav objasnio da mu je Janica bila više bliska prijateljica nego djevojka.

Potom je 2003. godine upoznala Raula Palomaresa, nogometaša meksičkog podrijetla koji je tada igrao za bosansko Žepče, a domaći su mediji otkrili da ga je upoznala na rehabilitaciji u Selcu. Od svih partnera koje je imala i o kojima se nagađalo, otvorenije je govorila samo o jednoj vezi i to onoj s Riječaninom Borisom Ivančićem kojega je upoznala 2005. godine. Zajedno su bili četiri godine, i živjeli su u Rijeci gdje je skijašica 2007. godine otvorila beauty salon i oprostila se od sportske karijere.

'Lijepo je kada se ujutro probudiš i pomisliš: 'Danas ne moram ništa, mogu raditi samo ono što želim'. Kad se čovjek dugo bavi nečim što voli, nije lako odlučiti stati. Ali nisam stroj... Pauza će mi dobro doći, sretna sam, radim stvari koje prije nisam, uživam u životu. Živim takozvanim normalnim životom i lijepo mi je. Ustajem dosta kasno, oko 10.30, popijem kavu i dane provodim u druženju s bliskim ljudima', rekla je tada Janica

Ljubavni život Janice Kostelić
Robert Gašpert/Story 

Iako su svi mislili da će Boris i ona osnovati obitelj, došlo je do prekida nakon kojeg se ponovno posvetila skijanju, ali isključivo kao pomoć bratu Ivici.

Nakon Borisa, godinu i pol je ljubila Švicarca Daniela Haimerlea, a navodno ih je spojio njegov posao u Međunarodnom skijaškom savezu. Početkom 2018. godine procurila je procurila vijest da je u vezi sa Zvonimirom Barišićem u čijem je zagrljaju snimljena na zagrebačkom adventu.