Prije točno tjedan dana Karlo Seifert prijavio je nestanak svoje supruge, Marijane Seifert, bivše pobjednice regionalnog Big Brothera 2011. godine.

Za Marijanom od 27. travnja traga zagrebačka policija, a u potragu se povremeno uključuju i druge službe. Tražio ju je i HGSS, podignuti su dronovi, angažirani i ronioci, no dosad je potraga bila bezuspješna. Prvog dana potrage kod Mosta mladosti pronađene su njezine osobne stvari i dokumenti, pa je potraga usmjerena na područje oko mosta i korito rijeke Save.

Marijana Seifert je poznata kao BB Marijana
Hrvoje Jelavic/PIXSELL 

Marijana je nestala iz obiteljskog doma u Lastovskoj ulici u Zagrebu, a njezin je suprug rekao da ju je posljednji put vidio u noći s utorka na srijedu oko ponoći, kada su išli na spavanje.

Maja Kovačević, sestra nestale Marijane, za Kurir je ranije rekla da, koliko ona zna, Marijana i Karlo u braku nisu imali problema. Njezina prijateljica ispričala je da ju se zadnji put čule za Marijanin rođendan te da je Marijana zvučala sjetno, no da ništa nije dalo naslutiti da bi samo tako napustila svoju djecu.

Nestala je Marijana Seifert
Nestali 

‘Sve do 2018. smo se intenzivno družile, a kad sam napustila Hrvatsku ostale smo u kontaktu. Ona je za svoju kćerkicu živjela, bila joj je glavna briga nakon svega što je do tada prošla. Drugo njezino dijete ni supruga nisam upoznala, a s njom sam se zadnji put čula prije par mjeseci za njezin rođendan.

Zvučala mi je sjetno, propitkivala se kakva budućnost čeka njezinu djecu. Zvala sam je k sebi u posjetu pa je rekla da nije vrijeme, da bude došla kad bude bolje. Povezala sam to sa situacijom oko korone kao i činjenicom da nikom ne sjeda starenje. O braku i eventualnim problemima u njemu mi nije govorila, nego samo da je sve u redu i da ide svojim tokom, kao i da joj je zdravlje ok. Nadam se samo da će se što prije vratiti kući jer niti jedan problem nije nerješiv’, rekla je za Jutarnji list.

Marijana Seifert bivša je pobjednica Big Brothera
Pixsell/Goran Stanzl 

Za svoju kći zabrinut je i Marijanin otac Ivo Kovačević s kojim je kroz godine imala turbulentan odnos kada je se javno odrekao jer je u Big Brotheru javno prevarila tadašnjeg supruga sa sustanarom Nikolom Nemeševićem Nemešom. S godinama su izgladili odnos, a sada Ivo pomaže u potrazi za svojom kćeri.

Obiteljski prijatelj Tomo Zelić rekao je na početku potrage za Slobodnu Dalmaciju da su roditelji nestale Marijane jako potreseni. Zadnji su ju put vidjeli za Uskrs kada su ju posjetili u Zagrebu.

'Ivo je izgubljen u svemu ovome. Misli sve najgore i ne nada se dobrome. Vidim to na njemu. Potonule su mu sve lađe', kaže obiteljski prijatelj.

Marijana Seifert s ocem Ivom Kovačevićem imala je buran odnos
Pixsell/Tomislav Miletić 

Nestala Marijana visoka je oko 167 centimetara, vitkog je stasa, ima plavu kosu i zelene oči te nekoliko tetovaža (tetovaža cvijeta orhideje na donjem djelu leđa, glava jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualna tetovaža na desnom ramenu i na zapešću desne ruke znak beskonačnosti).

U trenutku nestanka bila je odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje s bijelo crvenom crtom i svijetle tenisice.

U slučaju da posjedujete informacije o Marijani, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 192. Informacije možete dostaviti putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.