Sam Ryder (32) predstavlja ove godine Veliku Britaniju na Eurosongu s pjesmom 'Space Man', a kao i uvijek, njegovoj zemlji kao jednom od osnivača natjecanja, osigurano je finale.

Pjevač, koji se proslavio na TikToku na kojem ima oko 12 milijuna pratitelja, spominje se među pet glavnih favorita za pobjedu. 'Samo želim da svi budu ponosno i napraviti sve najbolje što mogu', istaknuo je Sam.

No pred njim nije ni toliko težak zadatak jer posljednje dvije godine Eurosonga je Velika Britanija bila na posljednjem mjestu. Ipak, prošle godine je ta zemlja doživjela poseban fijasko.

James Newman (36) tada je dobio nula bodova od stručnog žirija i publike za svoj nastup s pjesmom 'Embers'. Dok je slušao kako svi dobivaju glasove, trudio se držati što veselije, no cijela situacija je mnoge rastužila.

Britanci ga nisu krivili zbog rezultata istaknuvši da je fijasko na Eurosongu posljedica Brexita i politike. 'Najbolja večer u mom životu. Ovo je bilo nevjerojatno. Glazba nije natjecanje, glazba je zabava. Nevjerojatno sam se zabavio, naplesao. Imam dobar osjećaj', poručio je Newman na Instagramu prije rezultata.

Kolege u dvorani Ahoy u Rotterdamu su dale veliku podršku Newmanu kada je ostao bez ijednog boda i pljeskale, a neki su ga i grlili. Britanci su Jamesu poručili da ni trenutka ne sumnja u svoj talent i da je nažalost bio žrtva politike, no dio javnosti je zaključio da bi to njihovoj zemlji trebalo biti posljednje sudjelovanje u Eurosongu.

'Želim se fokusirati na pozitivne stvari ovog nevjerojatnog iskustva. Stajao sam na pozornici i pjevao stotinama milijuna ljudi pjesmu koju sam napisao i koju volim. Stvar je u pisanju pjesama što ne postoji jamstvo da će se tvoja pjesma povezati s publikom', poručio je Newman nakon Eurosonga.

Dodao je kako je zahvalan svima koji su ga podržali.