Sprovod Vidoja Ristovića, srpskog povjesničara umjetnosti i supruga Nikoline Ristović, održan je u četvrtak 12. svibnja na Novom groblju u Beogradu. Posljednjem ispraćaju prisustvovala je obitelj, ali i brojni prijatelji.

Naime, Vidoje Ristović je iznenada preminuo u 44. godini života.

Uz neutješnu suprugu, Nikolinu Ristović bila je kćerkica Una Sofija, a uz njih je kao podrška bila i Vidojeva kći iz prvog braka, Matea koja je također iznimno teško primila vijest o očevoj smrti.

Nikolina Ristović na sprovodu Vidoja Ristovića
Nenad Kostić/Kurir 

Na sprovodu je bila i bivša supruga pokojnog Vidoja, Lana. Hodajući do kapele, Lana je išla iza Nikoline, a dok su članovi najuže obitelji u kapeli primali sućut, Lana je čuvala svoju, ali i Nikolininu kćer

Iako su se po medijima povlačile informacije kako je Vidoje ostao u dobrim odnosima s bivšom suprugom, što je Nikolini iznimno smetalo, obje žene su na sprovodu pokazale dostojanstvo i uzajamno poštovanje. Također, nikada nisu javno komentirale svoj odnos kao prave dame.

Lana Ristović, prva supruga Vidoja Ristovića na njegovom sprovodu
Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL 

Podsjećamo, od Vidoja se bivša supruga Lana, o kojoj javnost zna vrlo malo, oprostila zajedničkom objavom s njihovom kćeri.

‘Dragi tata, neka ti moja beskrajna ljubav bude vodilja među zvijezdama, a ja ću gledati u nebo i znat ću da me čuvaš. Mirno putuj nebeskim prostranstvima, a mama i ja ćemo te zauvijek nositi u svojim srcima. Tvoja Matea i Lana’, napisale su.

Nikolina se također od Vidoja oprostila iznimno emotivnom porukom u kojoj nije izostavila ni njegovu kći Mateu.

'Ovakvog te se želimo sjećati. Nasmijanog, vedrog, u bojama, pod suncem. Sa svima nama. ..samo da je ovakvih trenutaka bilo više… Da nismo jurili za još jednom obavezom, za još nekom prilikom, čekali da se još nešto posloži da bismo mogli svi na okupu biti ovako sretni.

Neki susreti nikada se ne dočekaju. Ali i ovako sam bogata - i svi mi zajedno - bogata zbog svih neprocjenjivih trenutaka s tobom koji bi mogli ispuniti i tri života. I hvala ti na svakom od njih. Oprosti mi i hvala ti na svakoj tuzi - i one su nas gradile. Hvala na ljubavi.

Hvala na Uni. Živjet ćeš u svakome od nas, dok dišemo. I gledat ćemo te u tvojoj Uni i tvojoj Matei, i znati da smo s tobom dok one rastu tebi na ponos. Naš si. Putuj i ne brini…', napisala je Nikolina na Instagramu uz njihove zajedničke fotografije.

Fotografije sa sprovoda Vidoja Ristovića pogledajte u galeriji:

Kurir/Nenad Kostić Sprovod Vidoja Ristovića