Mnogi slavni roditelji podržavaju svoju djecu koja se traže svoj rodni identitet, a to je ponovno pokazao i glumac Liev Schreiber (54) koji je na premijeru četvrte sezone serije 'Stranger Things' došao sa sinom Kaijem (12) koji je odjenuo haljinu.

Liev Schreiber podržava sina Kaija u rodnoj slobodi
Profimedia 

Schreiber je Kaija i sina Sashu (14) dobio u 11-godišnjoj vezi s glumicom Naomi Watts, a djecu nikada nisu ograničavali u odijevanju jer kažu da je moda tek koncept. Kai često nosi haljine, a svojedobno je privukao pažnju kada je bio u javnosti u kostimu Harley Quinn, stripovske junakinje. Posebno se obožava odijevati u ružičastu odjeću uz koju kombinira i nakit, a pustio je i dugu kosu.

Da javnost nije tako liberalna, pokazao je i tužan potez glumice koja je ranije na Instagramu rado dijelila fotografije sa svojim sinovima. Kada se Kai našao na meti strašnih uvreda, počela je smanjivati objave na najmanju mjeru kako bi izbjegla neugodne komentare i uvrede na račun sina.

Nisu Watts i Scrheiber jedini koji podržavaju svoju djecu u tome da budu slobodna.

Shiloh, kći Angeline Jolie i Brada Pitta, svojedobno je odlučila postati dječak i promijenila je svoje ime u John. Moglo ju se često vidjeti kako se odijeva u mušku odjeću, a pritom je uvijek imala potporu svoje majke i oca Brada Pitta kojem jako nalikuje.

Shiloh Jolie-Pitt kći je Brada Pitta i Angeline Jolie
Profimedia 

Brad je o odgoju Johna prvi put progovorio 2008. kod Oprah Winfrey te je tada otkrio da je zovu muškim imenima. 'Želi da ju zovemo samo John ili Peter. Moramo je tako zvati. Vjerojatno je to neka stvar povezana s Petrom Panom', ispričao je glumac.

Angelina je 2010. rekla da je sve počelo s njezinom kćeri, odnosno sinom kada je imao tri godine. 'Ona želi biti dečko pa smo joj odrezali svu kosu. Ona voli nositi mušku odjeću i misli da je jedna od braće', otkrila je.

Megan Fox s bivšim suprugom Brianom Austinom Greenom ima trojicu sinova, a najstarijeg, devetogodišnjeg Noaha se često može vidjeti u javnosti kako nosi haljine. Glumica je svojedobno otkrila da okrutni i užasni ljudi kritiziraju modne odabire njezinog djeteta.

Brian Austin Green s Megan Fox odgaja sinove kao rodno neutralnu djecu
Profimedia 

'Ne želim da ikad mora pročitati takva s*anja jer mu je dovoljno što sluša svašta od djece s kojom ide u školu. Govore mu: 'Dječaci ne nose haljine...' Istaknula je da podržava sinovu kreativnost.

Charlize Theron posvojila je 2012. nekoliko mjeseci starog Jacksona, a 2015. kćer August. Glumica ne propušta priliku da na Instagramu i u intervjuima istakne koliko voli biti majka i da njezino srce pripada samo njenoj djeci.

Charlize Theron odgaja sina Jacksona da bude slobodan u svom tijelu
Profimedia 

Charlize je svojedobno progovorila i o tome da njezin sin Jackson obožava svaki dan odijevati haljine, a ponekad ih kombinira sa šljokičastim sandalama i zanimljivim dodacima. Da je curica, rekao joj je kad je imao tri godine.