Prije dva dana, 22. svibnja, najbolji tenisač svijeta Novak Đoković proslavio je 35. rođendan.

Proslavio ga je u Parizu gdje se trenutno održava Roland Garros. 'Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simbolizira vječnost. Tako da se ja sad osjećam kao da ću moći igrati tenis vječno', izjavio je Novak.

Sada mu je supruga Jelena na Instagramu čestitala rođendan uz selfie iz Francuske. 'Sretan rođendan mojoj osmici. Ovo je doba godine kada smo jednako stari. Dostiže me', našalila se Jelena uz fotografiju na kojoj su pozirali ispred Slavoluka pobjede u Parizu.

Inače, Jelena i on zajedno su od tinejdžerskih dana, a upoznali su se dok su pohađali srednju školu u ljeto 2005. godine. Upoznali su se u širem društvu, a povezao ih je upravo razgovor o sportu jer se i Jelena, koja se tad prezivala Ristić, bavila atletikom. Novaku je tad bilo 17 godina i tek je kretao u profesionalne vode, a Jelena je od njega starija 11 mjeseci.

Tenisač je jednom prilikom otkrio da ga je kod buduće supruge prvo privukao njen osmijeh, no istaknuo je da je zahvalan što su se njih dvoje spojili prije nego što su se dogodili njegovi veliki uspjesi.

Novak Đoković i Jelena Đoković zajedno su dobili dvoje djece
Instagram 

'Na prvi pogled osvojila me osmjehom. Naravno, izgled uvijek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli prije nego što sam postigao velike uspjehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini sretnima', rekao je Novak.

Zaprosio ju je 2013., a sretnu je vijest objavio na Facebooku.

'Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao zaručnicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presretni smo', napisao je tad. Vjenčali su se 10. lipnja 2014. godine na Svetom Stefanu u Crnoj Gori, a četiri mjeseca kasnije rodilo im se prvo dijete, sin Stefan. Tri godine kasnije dobili su i kćerkicu Taru.

Više fotografija Novaka i Jelene, pogledajte u našoj galeriji.

Profimedia, Instagram Novak i Jelena Đoković zajedno su dobili dvoje djece