Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UPOZNALA GA JE KAO 15-GODIŠNJAKINJA, A 6 GODINA KASNIJE SE RODILA LJUBAV: On je njen 'čovjek iz sjene' i najveća podrška

Sandra Perković, koja slavi 32. rođendann, uskladila je svoj ljubavni život sa uspješnom atletskom karijerom.

 Sandra Perković i Edis Elkasević su 10 godina u vezi Izvor: Instagram

Najbolja hrvatska atletičarka svih vremena i jedna od najboljih bacačica diska u povijesti atletike, Sandra Perković danas slavi svoj 32. rođendan.

Sandra je nedavno osvojila drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu s hicem od 68.19 metara s kojim je vodila sve do četvrte runde bacanja. No prije toga je prošlog četvrtka pobijedila u Oslu.

'Vratila sam se na vrh. Imam rekordnih 45 pobjeda, ali jurim po još', rekla je tada Perković. O svojoj karijeri je nedavno progovorila za Story.hr i objasnila da nikad nije jurila za medaljama i titulama.

'Ja sam već s 20 godina osvojila svoje prvo europsko zlato i već tada postala veliko ime hrvatske atletike, kasnije i svjetske. Ali moji uspjesi, koji su došli nakon toga, pokazuju da sam ostala prisebna i da znam odakle sam potekla, a potekla sam iz discipline, velikog rada, odricanja i želje za još boljim rezultatom. Nisam poletjela. Mnogo toga mogu zahvaliti svojoj majci koja je iznimno normalna žena i veliki motivator, podrška i uzor, a u drugu ruku veliki kritičar koji ne dozvoljava da ni ja, a ni brat (koji je magistar strojarstva) ne poletimo jer ni ona nije takva. Jako je moralna, stabilna i realna', rekla je Sandra.

Dvostrukoj olimpijskoj pobjednici sve se posložilo i u privatnom životu te je u dugogodišnjoj vezi sa svojim trenerom Edisom Elkasevićem. Jednom prilikom je otkrila da ga je upoznala kad je imala 15 godina.

'Tada nismo krenuli u neku ljubavnu romansu, ali s 21 godinu sam se ja nekako malo zaljubila u njega, on se zaljubio malo u mene. Tako je to nešto krenulo. Tada sam osvojila prvo olimpijsko zlato, počeli su ti neki veliki uspjesi. Još sam bila dijete, ne možeš se s 22 godine nositi s olimpijskim zlatom i ponašati kao što se ponašam danas kad sam zrela i odgovorna. Ti si mlad i lud, uzeo si olimpijsko zlato i partijao bi do jutra, onda imaš tu osobu koja je tu u tvom životu kad ti odrastaš. On me zna i najbolju i najgoru', ispričala je za IN magazin.

Sandra se rijetko pojavljuje u javnosti s Edisom, a ponekad u objavama na Instagramu ističe koliko joj znači.

'Hvala ti što si svaku moju bitku do kraja sa mnom odigrao, čak i onda kada ne bih pobijedila, učinio bi sve da se osjećam kao pobjednik! Hvala ti što si svaku moju suzu obrisao i što nikada nisi dozvolio da ni pola suze zbog tebe potekne. Hvala ti što si uvijek bio moj oslonac i onda kada sam se osjećala kao da sam jedina na svijetu, što bi me uvijek čvrsto zagrlio i rekao da će sve proći. Hvala ti što si učinio da nikada ne budem tužna, da uvijek volim i osjećam se voljeno! Hvala ti na svemu jedini moj! Sretnih nam 10 godina zajedništva, ljubavi, sreće i tuge, uspona i padova, sada kada smo toliko prošli i nismo posustali, idemo do stotke. Volim te!', čestitala mu je u siječnju 10. godišnjicu veze.

 Sandra Perković i Edis Elkasević zajedno su deset godina Izvor: Instagram

Svoju ljubav s Edisom je komentirala i za Story.

'Mislim da je naša dugogodišnja veza bez incidenata pokazala da smo jako dobar par i da jednostavno funkcioniramo. Edisa ne možeš ne voljeti. Velika je podrška, vođa na treningu, dobar trener i u svom je poslu veoma odgovoran, a opet samozatajan. Ja sam sportaš, promotor, lice koje mora biti viđeno, a on je, ajmo reći 'čovjek iz sjene' i toga se drži', ispričala je.

Kod Sandre i Edisa odlično funkcionira i miješanje privatnog i poslovnog što mnogi ne preporučuju.

'To je nevjerojatno u našem odnosu, ali mi smo veliki profesionalci. Prije ćemo se posvađati kod kuće privatno zbog nečega što je bilo na treningu, nego na treningu zbog nečega što se dogodilo kod kuće. Možda zvuči suludo, ali oboje smo veliki fanatici u tome što radimo, a na kraju krajeva, moj rezultat je naš rezultat, naš trud i rad', objasnila je Perković.

 Sandra Perković i Edis Elkasević su u vezi, a on joj je i trener Izvor: Instagram

Dotaknula se i teme majčinstva i braka koja mnoge zanima.

'Nisam spremna za dijete trenutno, nisam se ostvarila do kraja. Ne bih željela da mi dijete bude bijeg od nečega, iako znam da su djeca nešto najljepše što se može dogoditi. Veselim se tome i želim to doživjeti minimalno jedanput, ali opet mislim da nisam trenutno spremna, da nisam rekla sve što sam htjela, a kada dođe trenutak, želim sa zadovoljstvom reći: 'Sada je dosta, želim postati majka, želim se okrenuti nečemu drugome'. Ne želim se za deset godina pitati kako bi bilo i što je moglo biti. Treba živjeti u trenutku, treba živjeti u osjećaju, ne treba se opterećivati ni sa čime. Kada me pitaju za brak, pa kao da već i jesmo u braku. Niti je on dobio poriv za to, nisam ni ja, da će se dogoditi - vjerojatno hoće, kada će se dogoditi - ne znam, ne želim da nam se to uopće nameće', ispričala je.

Također, istaknula je da želi biti majka kakva je njezina mama Vesna.

'Željela bih biti upola dobra majka kao što je moja. Zaista sam imala uzora i priliku od koga učiti. Samohrana majka koja je odgojila mene u olimpijsku pobjednicu, mog brata u magistra. Moj očuh joj je bio velika podrška kao i naša pokojna baka Ruža. Mi se zezamo u kući da smo jaki po toj ženskoj crti. Voljela bih biti tako stroga, moralna, realna, da poljubim kada treba poljubiti, da kudim kada treba kuditi. Danas se sve svodi na 'sve je ok', djeci se ostavlja previše odabira, previše mogućnosti... Mi smo svi bili nečija djeca i nismo imali niti toliko prilika niti toliko odabira. Dobio si odjeću koju si dobio, jeo si ono što si morao jesti. Danas je malo drugačije vrijeme, ali mislim da će se i to resetirati jer se uvijek mora resetirati, ali ovako ne može ići u nedogled', zaključila je Sandra.

Više fotografija Sandre i Edisa pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image