Najuspješnija hrvatska atletičarka, Sandra Perković, već godinama na velikim natjecanjima niže zavidne uspjehe, a prva je atletičarka u povijesti koja je osvojila peterostruki naslov prvakinje Europe u nekoj pojedinačnoj disciplini. Iako prošlu godinu ne pamti kao najbolju, nama je otkrila da joj je 2022. započela mnogo bolje.

'Doista smo dobro trenirali, a kada sam na treningu uspješna, onda sam van treninga još uspješnija, pozitivnija i veselija. Ove se godine dobro snalazimo s povredama, dobro sam zaliječila Ahilovu tetivu... Godina je puno ljepša od protekle koja je bila koronarna, svi smo zbog pandemije bili zatvoreni, a tu su i Olimpijske igre koje nisu završile baš kako sam ja željela', rekla nam je Sandra misleći na osvojeno četvrto mjesto.

Sandra Perković najuspješnija je hrvatska atletičarka
Profimedia 

Nevjerojatne uspjehe krenula je nizati kao iznimno mlada djevojka, ali kako i sama kaže, nikada se nije zanijela za titulama i medaljama.

'Ja sam već s 20 godina osvojila svoje prvo europsko zlato i već tada postala veliko ime hrvatske atletike, kasnije i svjetske. Ali moji uspjesi, koji su došli nakon toga, pokazuju da sam ostala prisebna i da znam odakle sam potekla, a potekla sam iz discipline, velikog rada, odricanja i želje za još boljim rezultatom. Nisam poletjela. Mnogo toga mogu zahvaliti svojoj majci koja je iznimno normalna žena i veliki motivator, podrška i uzor, a u drugu ruku veliki kritičar koji ne dozvoljava da ni ja, a ni brat (koji je magistar strojarstva) ne poletimo jer ni ona nije takva. Jako je moralna, stabilna i realna', kaže Sandra.

Vesna Perković majka je Sandre Perković
Luka Stanzl/PIXSELL 

Dakle, bilo je situacija u kojima se majka Vesna i nije ponajviše slagala sa Sandrinim izborima...

'Ona meni i dan danas kaže da će me podržati u svemu i predaje meni završnu odluku, ali me po putu na suptilan način pokušava pripremiti ili mi dati do znanja što se može dogoditi zbog neke moje potencijalne odluke', dodala je.

Sandrina dugogodišnja ljubavna, ali i poslovna veza s treneromEdisom Elkasevićem ne prestaje oduševljavati domaću javnost, a ona ne skriva kako joj je Edis desna ruka u svakom životnom segmentu.

'Mislim da je naša dugogodišnja veza bez incidenata pokazala da smo jako dobar par i da jednostavno funkcioniramo. Edisa ne možeš ne voljeti. Velika je podrška, vođa na treningu, dobar trener i u svom je poslu veoma odgovoran, a opet samozatajan. Ja sam sportaš, promotor, lice koje mora biti viđeno, a on je, ajmo reći 'čovjek iz sjene' i toga se drži', otkrila nam je Sandra koja je s Edisom u siječnju ove godine proslavila i desetu godišnjicu veze.

Sandra Perković i Edis Elkasević u vezi su deset godina
Instagram 

'Bili smo na zajedničkoj večeri i proveli se jako lijepo. On je poseban čovjek, posebna osoba, a tih je 10 godina zaista proletjelo. Kada je naš odnos tek krenuo, s tada mojih 21, 22 godine, ne bih bila povjerovala da mi je netko rekao kako ćemo zajedno provesti tolike godine. Mislila sam da je to samo prolazna faza. Nakon toliko godina, shvatila sam i koliko sam odrasla uz njega i koliko me promijenio, kao i ja njega. Ja sam njega malo probudila, on mene malo smirio, a putevi koji nam se na početku i nisu baš preklapali, postali su zajednički i jednaki', otkrila nam je Sandra.

A iako mnogi tvrde i vjeruju da poslovno i privatno nije pametno miješati, njih dvoje dokazuju suprotno. 

'To je nevjerojatno u našem odnosu, ali mi smo veliki profesionalci. Prije ćemo se posvađati kod kuće privatno zbog nečega što je bilo na treningu, nego na treningu zbog nečega što se dogodilo kod kuće. Možda zvuči suludo, ali oboje smo veliki fanatici u tome što radimo, a na kraju krajeva, moj rezultat je naš rezultat, naš trud i rad', rekla nam je Sandra pa dodala koliko je sreće imala što je pronašla svu podršku u jednom čovjeku.

Sandra Perković i Edis Elkasević u vezi su deset godina
Instagram 

'U današnje je vrijeme nešto pronaći partnera, bilo u ljubavnom, bilo u poslovnom smislu, a da ti neće držati ruku u džepu ili da krenete od nule pa se on za pet godina predomisli, ostavi te, ode s drugim partnerom. Ja znam da će Edis biti ovdje i u dobrom i u lošem, i kada će biti novaca i uspjeha i kada neće. Mi uvijek težimo ka istom cilju jer se istinski poznajemo, to je velika prednost i vjerojatno je to najveća vrlina našega odnosa', kaže Sandra.

Nakon deset godina veze, mnogi su se već počeli zanimati za temu njihovog braka i proširenja obitelji, ali kako i sama Sandra kaže citirajući svoju prijateljicu: 'Dok mi planiramo, Bog se smije'.

'Nisam spremna za dijete trenutno, nisam se ostvarila do kraja. Ne bih željela da mi dijete bude bijeg od nečega, iako znam da su djeca nešto najljepše što se može dogoditi. Veselim se tome i želim to doživjeti minimalno jedanput, ali opet mislim da nisam trenutno spremna, da nisam rekla sve što sam htjela, a kada dođe trenutak, želim sa zadovoljstvom reći: 'Sada je dosta, želim postati majka, želim se okrenuti nečemu drugome'. Ne želim se za deset godina pitati kako bi bilo i što je moglo biti. Treba živjeti u trenutku, treba živjeti u osjećaju, ne treba se opterećivati ni sa čime. Kada me pitaju za brak, pa kao da već i jesmo u braku. Niti je on dobio poriv za to, nisam ni ja, da će se dogoditi - vjerojatno hoće, kada će se dogoditi - ne znam, ne želim da nam se to uopće nameće', kaže Sandra.

Sandra Perković najbolja je hrvatska atletičarka
Instagram 

Ipak, otkrila nam da bi svom djetetu htjela biti majka kao što je njezina.

'Željela bih biti upola dobra majka kao što je moja. Zaista sam imala uzora i priliku od koga učiti. Samohrana majka koja je odgojila mene u olimpijsku pobjednicu, mog brata u magistra. Moj očuh joj je bio velika podrška kao i naša pokojna baka Ruža. Mi se zezamo u kući da smo jaki po toj ženskoj crti. Voljela bih biti tako stroga, moralna, realna, da poljubim kada treba poljubiti, da kudim kada treba kuditi. Danas se sve svodi na 'sve je ok', djeci se ostavlja previše odabira, previše mogućnosti... Mi smo svi bili nečija djeca i nismo imali niti toliko prilika niti toliko odabira. Dobio si odjeću koju si dobio, jeo si ono što si morao jesti. Danas je malo drugačije vrijeme, ali mislim da će se i to resetirati jer se uvijek mora resetirati, ali ovako ne može ići u nedogled', kaže.

Sandra Perković i Edis Elkasević zajedno su deset godina
Instagram 

A kako brend Story slavi velikih 20 godina u kojima je donosio brojne priče i ekskluzive, pitali smo i Sandru na što je ime 'Story' prvo asocira.

'Story je uvijek bio zanimljiv i trendi magazin, fashion, mladenački, pun života. Kao mlada osoba kada je Story počeo izlaziti, više sam voljela kupovati njih nego neke druge novine. Cijena mu je prihvatljiva, priče i članci su uvijek dobri, ne fokusira se na negativu, nego traži pozitivno', zaključila je Sandra.