Novak Đoković (35) uživa u zasluženom odmoru nakon što je osvojio Wimbeldon, a kao destinaciju je odabrao Dubrovnik.

Tenisač je snimljen u društvu svoje mlađe braće Marka (30) i Đorđa (27) te je sa smiješkom udovoljio svima koji su se htjeli fotografiju s njim. Nije poznato je li na odmor na našu obalu poveo i suprugu Jelenu (36) te njihove dvoje djece, kćer Taru (4) i sina Stefana (7).

Novak Đoković rado se fotografira s obožavateljima u Dubrovniku
Grgo Jelavić/PIXSELL 

Novakova braća su zapravo prilično samozatajna pa mnogi zaborave na njih. Đorđe je dobio najviše pozornosti u siječnju kada je preuzimao glavnu riječ u obraćanju medijima kada je njegovom bratu zabranjeno igrati na Australian Openu i deportiran je iz Australije.

'Nije lako biti Novakov brat. To ima i dobre i loše strane. Biti brat prvog tenisača svijeta je privilegija i znači imati otvoren put. Gdje god da odem, svi me dočekuju jako dobro, međutim, kada izađem na teren, prezime donosi dodatni pritisak, svi igrači imaju dodatnu motivaciju protiv mene', ispričao je Đorđe svojedobno za Nezavisne novine.

Đorđe Đoković priznao je da nije lako biti brak Novaka Đokovića
Profimedia 

Tada je rekao da pokušava sam izgraditi svoj put, ali i da želi nadmašiti brata u teniskom svijetu. Ipak, kako se čini, Đorđe je ostavio sport iza sebe, a većinom je igrao parove. Najveće postignuće mu je bilo četvrtfinale na teniskom turniru China Open 2015.

Đorđe je poznat i po funkciji direktora na turniru Serbia Open koji se održava u teniskom centru njegova brata Novaka. Istu poziciju obnaša i na Adria Touru kojeg je Novak pokrenuo s ciljem promocije sporta, pozitivnih vrijednosti i fair-playa te se odvija u nekoliko država u regiji.

Đorđe Đoković nekad se bavio tenisom
Profimedia 

O Đorđu se pričalo zadnjih nekoliko mjeseci jer je srpski Alo otkrio da je u vezi s misicom i voditeljicom Saškom Veselinov. Par se upoznao preko zajedničkih prijatelja te živi zajedno.

Drugom Novakovom bratu, Marku pripada 'titula' najtajnovitijeg i malo se zna o njegovom životu. Već godinama živi daleko od Srbije, u španjolskom gradu Marbelli gdje je izgradio uspješnu karijeru.

Iako se s 14 godina profesionalno počeo baviti tenisom, napustio je sport i odlučio se posvetiti karijeri koju gradi na teniskoj akademiji u Španjolskoj. Marko je u vezi s lijepom brazilskom dizajnericom Leticijom Tessari četiri godine, a šuška se da su u tajnosti izrekli sudbonosno 'da'.

Marko i Đorđe Đoković nisu se uspjeli proslaviti u tenisu kao njihov brat Novak
Instagram 

'Ne znam odakle da počnem, kad pomislim na tebe, kad pričam o tebi, kad te gledam... ne znam odakle da počnem... jer moji osjećaji prema tebi, prema nama, ne počinju i ne završavaju se... Nemam riječi da izrazim što osjećam prema tebi i prema svim trenucima koje živimo zajedno... i volim pokušavati objasniti koliko je neobjašnjivo biti mi, svaki put kad pokušam, otkrijem nešto novo što osjećam prema tebi i opet... ne, znam odakle da počnem... jer moja ljubav prema tebi počinje svaki dan kao da je početak nečeg potpuno novog i neobjašnjivog... Za početak, mogu reći da te volim', napisala je u jednoj objavi na društvenim mrežama.

Marko i Đorđe Đoković više ne igraju tenis
Instagram 

Marko se svojedobno borio s depresijom jer, kada se bavio tenisom, nije se plasirao u 500 najboljih tenisača svijeta. Stvar je bila gora jer je imao uz sebe svojeg brata koji je uspio biti najbolji u tome, a bio je i opsjednut svime što Novak radi kako bi i on jednog dana postigao barem približan uspjeh.

Više fotografija Novaka i braće pogledajte u galeriji.

Profimedia Đorđe Đoković i Marko Đoković nisu postigli teniski uspjeh kao njihov stariji brat Novak Đoković