Slavnom holivudskom glumcu Bruceu Willisu dijagnosticirana je afazija, stanje koje ometa nečiju sposobnost govora i pisanja. Upravo zbog toga on je odustao od zavidne glumačke karijere.

Bruceu Willisu dijagnosticirana je afazija
Profimedia 

Njegova supruga Emma Heming Willis redovito objavještava njegove obožavatelje o glumčevu zdravstvenom stanju, a nedavno je objavila novi video koji rastapa srca. 

Na videu je Bruce s kćeri Mabel Ray plesao kao da sutra ne postoji. Willisov pokušaj plesanja nasmijao je njegovu kćer, ali i njegove obožavatelje.

Bruce Willis nasmijao obožavatelje plesnim pokretima Instagram

Nedavno je njegova supruga progovorila o hrabrosti Willisa.

Emma je podijelila na Instagramu isječak zvijezde 'Umri muški' kako pjeva 'Under the Boardwalk' s grupom The Temptations 1987. i pripisala mu zasluge za 'samopouzdanje' što nastupa s tako kultnom grupom.

'Moj moto je ne dopustite da vas strah zaustavi. Zašto? Jer me strah stalno zaustavlja, što je još jedan razlog zašto sam se zaljubila u svog supruga, strah ga nikada nije zaustavio', napisala je Heming uz video.

'Mislim, koju razinu samopouzdanja treba imati za pjevanje s 'The Temptations'? Možete govoriti što želite, ali ovaj tip je oduvijek bio vođen svojom strašću i nikada nije dopustio da ga zagovornici spriječe u, pa, bilo čemu. I imam toliko poštovanja, ljubavi i divljenja prema ovom čovjeku zbog toga. Uživajte u ovoj maloj pjesmi koja mi grije srce.'

Heming (43) obavještava obožavatelje o Willisovoj (67) borbi s afazijom, što je medicinsko stanje koje se obično javlja nakon moždanog udara ili ozljede glave.

Heming je – zajedno s Willisovom bivšom suprugom, Demi Moore, i njihovom djecom, Rumerom, 33, Scoutom, 30, i Tallulahom, 28 – objavila obiteljsku izjavu u ožujku u kojoj su otkrili da se glumac povlači iz glume zbog teške dijagnoze. Inače, Demi i Emma su vrlo bliske te se oslično slažu, baš kao i njihova djeca te se često druže zajedno, što je oduševilo javnost.

Najčešće je uzrokovana oštećenjem lijeve strane mozga, poput moždanog udara, a ometa čitanje, slušanje, govor, tipkanje i pisanje. Ipak, kod ovog su poremećaja najčešći problemi s govorom i mogu uključivati pogrešno slaganje riječi pa je razumljivo zašto je Bruce bio primoran oprostiti se s dugom i uspješnom karijerom.

Više fotografija Brucea Willisa pogledajte u galeriji.

Profimedia Bruce Willis se pojavio u javnosti prvi put nakon teške dijagnoze