Današnje svečano otvorenje Pelješkog mosta privuklo je brojne poznate face, kako iz politike, tako i s estrade, a jasno je da ovakva prigoda nije mogla proći ni bez dvojice najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Budući da je poznato da se njih dvojica u svakoj prilici prepiru i časte raznovrsnim imenima, nikad nije isključeno da će među njima doći do sukoba. 

Plenković i Milanović su se, prilikom susreta, pristojno rukovali, a sjedili su vrlo blizu jedan drugome. Između njih su bila samo dva mjesta, a nezahvalna pozicija između dvije vatre zapala Gorana Jandrokovića i njegovu suprugu Sonju. Njih su se dvoje strpljivo pozirali sjedeći između predsjednika i premijera koje je fotograf uhvatio jednog drugome okrenutih leđa. Plenković je u trenutku kad je nastala fotografija razgovarao s Dubravkom Šuicom koja mu je sjedila zdesna dok se Milanović posvetio ministru Butkoviću koji je sjedio njemu slijeva. 

Gordan Jandroković i Sonja Jandroković sjedili su između Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića
Miroslav Lelas/PIXSELL 

Inače, malo tko zna da su Zoran Milanović i Gordan Jandroković, osim karijerno, povezani i rodbinskim vezama.

Naime, Jandrokovićeva supruga, liječnica Sonja Matasić, kći je Milanovićevog ujaka pa ujedno i njegova sestrična. Slijedom toga, Milanović je Jandrokoviću bio i na vjenčanju, iako je predsjednik Sabora jednom rekao da obiteljska okupljanja s te strane i nisu pretjerano česta.

Ni Milanović ni Jandroković o svojim rodbinskim vezama ne govore u javnosti, a sudeći po njihovim ‘međusobnim čašćenjima’ koja nisu rijetka, jasno je da se ne vole družiti ni u privatnom vremenu.

Na otvorenje Pelješkog mosta, Jandroković je stigao u tamnoplavom odijelu, a supruga Sonja se uskladila s njim te je odabrala dugu tamnoplavu haljinu koju je kombinirala sa svijetlim sandalama uparenim s remenom dok je oko vrata nosila zlatne detalje.

Gordan Jandrokovič i Sonja Jandroković s Rimčevom Neverom
Miroslav Lelas/PIXSELL 

Supružnici su se fotografirali i s Rimčevom Neverom, a sudeći po njihovim izrazima lica, to im je bio puno veseliji doživljaj nego druženje s premijerom i predsjednikom.

Podsjetimo, Gordan i Sonja su u braku od 1994. te imaju sinove Mihaela i Juricu te kćer Klaru. Sonja je oftamologinja i doktorica znanosti te je rođena u Pekingu kao dijete diplomata.

Još fotografija Gordana Jandrokovića i Sonje Jandroković pogledajte u galeriji: 

Robert Gašpert Gordan Jandroković je u braku sa suprugom Sonjom od 1994., a rijetko se pojavljuju zajedno u javnosti.