Hrvatska je jučer postala europski prvak u vaterpolu.

Inače, jedan od junaka jučerašnje utakmice, ali i cijelog turnira, bio je Jerko Marinić-Kragić. U finalu je zabio dva gola u ključnim trenucima, a još je bolji bio u polufinalu protiv Italije.

Igrač je splitskog Jadrana i ima 31 godinu, a bio je dio skandala prije šest godina kada je uhićen za vrijeme nogometnog Eura 2016. Tada je na utakmici protiv Češke došlo do velike bakljade iz dijela publike gdje su bili hrvatski navijači. Utakmica je prekinuta, većina uhićenih navijača bili su pripadnici splitske Torcide, a među njima se našao i tada 25-godišnji Jerko.

Tadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prozvala ih je orjunašima, točnije 'huliganima koji mrze Hrvatsku', zbog čega danas trpi brojne kritike u medijima.

Zanimljivo, Jerka posljednjih tjedana dovode i u vezu sa splitskom dizajnericom Anamarijom Asanović, iako je ona to ekskluzivno demantirala Storyju kada smo je upitali ima li istina u gradskim šuškanjima još početkom kolovoza.

'Voljela bih znati koja je nova ljubav mojega života jer je nemam. Baš sam iznenađena. Još ništa od mojega ljubavnog života', rekla nam je tada kroz smijeh simpatična Anamarija, no bila je na tribinama u polufinalnoj utakmici i to s majkom Katarinom Marasović.

Anamarija Asanović s majkom na vaterpolo utakmici
Marko Lukunic/PIXSELL 

Jerko je na toj utakmici zabio četiri pogotka te time postao heroj utakmice, baš kao sinoć, a osim talenta za vaterpolo, Jerka krase i brojne tetovaže na utreniranom tijelu. Uz to, sportaš je nedavno pozirao u odjevnim komadima mlade i talentirane dizajnerice koju je i označio na fotografijama, a s njim je pozirao i Antonio te Duje Rađa.

Vaterpolist Jadrana danas ima 31 godinu te nekoliko tisuća pratitelja na društvenim mrežama, no sigurni smo kako će se ta brojka sada samo povećavati. Više njegovih fotografija, pogledajte u našoj galeriji. 

Instagram Jerko Marinić Kragić hrvatski je vaterpolist