Dok danima ljudi odaju počast kraljici Elizabeti II. u Westminsterskoj opatiji i tuguju za najdugovječnijom monarhinjom, ne prestaje se pričati od zbivanjima u kraljevskoj obitelji.

Očekivano su glavna tema princ Harry i Meghan Marklekoji doživljavaju niz poniženja dok borave u Londonu i pripremaju se za posljednji ispraćaj njegove bake. Prvo supružnici nisu pozvani na veliki prijem u Buckinghamskoj palači koji će ove nedjelje okupiti svjetske lidere i članove kraljevske obitelji, a onda je princ doživio još jedan udarac.

Unučad kraljice Elizabete II. na bdjenju
Profimedia 

Kako piše Daily Mail, Harry je slomljen nakon što je amblem s kraljičinim inicijalima ERuklonjen s njegove vojne uniforme koju je nosio tijekom jučerašnjeg bdjenja pored njezinog lijesa.

Naime, u subotu se unučad kraljice Elizabete II., njih osmero okupilo u Westminsterskoj opatiji kako bi odali počast svojoj pokojnoj baki. William i Harry su bili u vojnim odorama i stajali na dva kraja kraljičinog lijesa.

Harry, koji je svojedobno bio na vojnoj dužnosti u Afganistanu, već je jednom prilikom uskraćena šansa da nosi vojnu uniformu jer je napustio kraljevsku obitelj, barem kada je riječ o službenim dužnostima. Ipak, njegov otac, kralj Charles III. dozvolio mu je da nosi odoru tijekom bdjenja u Westminsterskoj opatiji.

Princ Harry odao počast baki, kraljici Elizabeti II.
Profimedia 

No vojvoda od Sussexa bio je zatečen kada je shvatio da su maknuti inicijali njegove bake s epolete na uniformi, a navodno je razmišljao o tome da odjene jutarnju uniformu kako se ne bi javno osramotio. Ipak nije to učinio, a moglo se vidjeti da njegov stariji brat William ima na epoletama prepoznatljiv monogram.

'Harryju je to slomilo srce. Uklanjanje inicijala njegove bake djeluje kao namjerni, promišljeni čin', rekao je njegov prijatelj za Sunday Times.

Princ Harry i princ William na bdjenju
Profimedia 

Dok je netko odlučio kazniti Harryja, to nisu učinili bratu kralja Charlesa III., princu Adrewu koji je optužen za seksualno zlostavljanje u Americi. Usto više ne izvršava službene dužnosti u kraljevskoj obitelji.

Unatoč tome njemu je dozvoljeno da zadrži kraljevski monogram.

Više fotografija princa Harryja pogledajte u galeriji.

Profimedia Princ Harry doživio je niz poniženja od svoje obitelji