Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRINC WILLIAM ODUZEO JE CAMILLI VAŽNU ULOGU: Želi zaštiti djecu, a maćehi ne može oprostiti prošlost

Princ William odlučio je da će njegovo troje djece Camillu Parker Bowles znati samo kao suprugu njihova djeda, kralja Charlesa III., a ne kao baku.

 Princeza Charlotte i Camilla Parker Bowles Izvor: Profimedia

Kraljica supruga Camilla nije prava baka troje djece princa Williama, a princ ne želi ni da je tako zovu nakon što je jasno dao do znanja da imaju dva djeda i samo jednu baku.

 Camilla Parker Bowles nije prava baka djeci princa Williama i Kate Middleton Izvor: Profimedia

Princ od Walesa, koji odgaja svoje troje djece sa suprugom Kate, navodno je bio uporan u tome da će Camillu znati samo kao suprugu njegova oca, a ne kao baku, kaže nova knjiga.

Kraljevska biografkinja Angela Levin iznijela je te navode u svojoj novoj knjizi Camilla: From Outcast to Queen Consort.

U knjizi gospođa Levin govori o tome kako je Camilla godinama održavala svoju vezu s prinčevima Williamom i Harryjem, kao i s unucima: Georgeom, Charlotte, Louisom, Archiejem i Lilibet.

 Kate Middleton i princ William imaju djecu Georgea, Charlotte i Louisa Izvor: Profimedia

U knjizi piše: 'Amanda MacManus [jedna od Camillinih pomoćnica od povjerenja] ima pozitivno mišljenje o Camilli kao maćehi.

'Njezino Kraljevsko Visočanstvo je vrlo topla žena, ona ima svoju djecu i unuke pa ne bi nikome pokušavala oduzeti drugu djecu.'

'Imati ih u blizini više je bonus. Ona voli djecu i što ih je više, to bolje.'

Ona dodaje: 'William je ipak jasno dao do znanja da je Camilla supruga njegova oca, ali ne i baka njegovoj djeci, te da princ George, njegova sestra princeza Charlotte i princ Louis imaju dva djeda, ali samo jednu baku. '

 Camilla Parker Bowles preuzela je ulogu kraljice supruge Izvor: Profimedia

Otkako se udala za Charlesa 2005., Camilla se uzdigla u kraljevske redove kroz godine marljive službe.

Sada je preuzela svoju ulogu kraljice supruge dok se kralj Charles III. penje na prijestolje. omansa ovog para bila je duga i komplicirana.

Nakon što su se kratko upoznali i izlazili, Camilla se udala za drugog muškarca dok je Charles bio u Kraljevskoj mornarici.

Nakon povratka Charles se oženio Dianom Spencer - no brak se raspao godinama kasnije zbog tvrdnji da je imao aferu s Camillom.

 Princeza Diana i princ Charles rastali su se zbog Camille Izvor: Profimedia

Charles i Camilla prvi put su se sreli 1970. na polo utakmici u Windsor Great Parku, i odmah su se povezali zbog zajedničkog interesa za boravak na otvorenom.

Camilla Shand kći je časnika u vojsci, bojnika Brucea Shanda, i njegove supruge Rosalind. Ona je strastvena ljubiteljica konja koja je ranije rekla da je velik dio svog djetinjstva provela 'nabijajući se na njih'.

U to vrijeme poznato je da se Camilla našalila na račun svoje vlastite prabake koja je bila u vezi s kraljem Edwardom VII., rekavši Charlesu: 'Moja prabaka bila je ljubavnica tvog prapradjeda. Osjećam da imamo nešto zajedničko.'

 Camilla Parker Bowles bila je ljubavnica kralja Charlesa Izvor: Profimedia

Nakon upoznavanja, par je hodao neko vrijeme, prije nego što je Charles otišao u Kraljevsku mornaricu. Po njegovom povratku osam mjeseci kasnije, Camilla je već bila zaručena za bivšeg sina njegove sestre Anne, Andrewa Parkera Bowlesa.

Camilla i Parker Bowles vjenčali su se 1973. godine i tako je ostalo do 1995. godine, a Camilla i Charles u travnju 2005.

 Camilla Parker Bowles i Charles vjenčali su se u travnju 2005. Izvor: Profimedia

Unatoč naizgled neugodnoj prirodi situacije, vjeruje se da su Charles i Camilla ostali prijatelji. Godine 1980. Charles je upoznao Dianu Spencer, koja će kasnije postati voljena princeza Diana.

Omiljena princeza je tada imala samo 18 godina, ali su se njih dvoje zaručili sljedeće godine 1981. Njihovo vjenčanje pratilo je oko 750 milijuna ljudi diljem svijeta, a nazočna je bila i Camilla.

Njihov najstariji sin, princ William, rođen je sljedeće godine 1982., a njegov mlađi brat, princ Harry, dvije godine kasnije, 1984. Međutim, njihov se brak rano raspao, a Charles je u biografiji koju je podržao tvrdio da su do 1986. on i Camilla već imali aferu.

 Princ William i princ Harry djeca su kralja Charlesa i princeze Diane Izvor: Profimedia

Godine 1992. tadašnji premijer John Major objavio je da su se Charles i Diana razišli. Dvije godine kasnije, 1994., Charles je priznao da je bio nevjeran Diani.

Na pitanje je li joj ostao vjeran tijekom dokumentarca o svom životu, rekao je: 'Da, da... Sve dok se nije nepovratno slomio, oboje smo to pokušali.'

U siječnju 1995. Camilla i njezin suprug Andrew također su objavili da se također rastaju, a u studenom je Diana imala svoju zloglasnu BBC-jevu Panoramu s Martinom Bashirom u kojoj je rekla: 'Pa, bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva.'

Princeza Diana u intervju otkriva pravu istinu o ulozi Camille u njezinom braku s princem Charlesom.
Izvor: You Tube

Charles i Camilla objavili su svoje zaruke u veljači 2005., što je izazvalo široka nagađanja o tome koju bi titulu ona trebala preuzeti.

Buckinghamska palača objavila je da će joj dodijeliti titulu vojvotkinje od Cornwalla, kako bi se izbjegle bilo kakve kontroverze oko titule pokojne princeze Diane.

U veljači 2022. pojavila se kraljica kako bi dala svoj blagoslov paru i objavila da će nakon Charlesovog uspona na prijestolje Camilla postati kraljica supruga.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image