Kate Middleton i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, uvijek imaju puno razloga za osmijeh, samim time što su pripadnice kraljevske obitelji, ali 5. srpnja imale su još jedan razlog više.

Naime, časopis Country Life objavio je naslovnicu povodom 125. obljetnice. Zanimljivo je da je za nju zaslužna upravo amaterska fotografkinja Kate, a pozirala joj je Camilla, supruga princa Charlesa, budućeg britanskog kralja.

Camilla, koja će uskoro proslaviti svoj 75. rođendan, osobno je zamolila Kate da snimi fotografiju za specijalno izdanje, piše Glamour.

'Jako bih voljela da Catherine to učini', navodno je Camilla rekla uredniku Country Lifea Marku Hedgesu. Hedges je 'proveo tri ili četiri minute očajnički razbijajući glavu pokušavajući se sjetiti profesionalne fotografkinje po imenu Catherine', prije nego što je shvatio na koga je Camilla mislila.

'Otkrio sam da je to jedna od lakših stvari na koju sam mogao samo potvrdno kimnuti glavom', rekao je.

Budući da je u doba Instagrama sve 'meta', drugi je fotograf snimio Kate kako snima Camillu, što je Clarence House i podijelio na svom feedu. Na fotografiji je Kate Middleton odjevena u traperice, bijele tenisice i ružičastu jaknu dok stoji na travnjaku Camilline kuće u Wiltshireu, Raymill.

Kate Middleton inače obožava fotografirati
Profimedia 

Inače, fotografiranje ima posebno mjesto u Kateinom srcu. Često snima svoju djecu za njihove službene rođendanske portrete, a radila je i fotografije za nekoliko knjiga i drugih projekata. Prema Peopleu, njezinu ljubav prema umjetnosti potaknuo je njezin djed po ocu, Peter Middleton, dok je bila dijete.

Ništa to ne bi bilo neobično da se još otprije nije pisalo kako između Camille i Kate vlada napetost. Magazin Star je pisao kako odnos dviju vojvotkinja, Camille, vojvotkinje Cornwalla i Kate Middleton, vojvotkinje od Cambridgea, nije niti približno skladan kakvim ga predstavljaju u javnosti.

Kate se navodno svojevremeno požalila suprugu Williamu kako je Camilla 'svekrva iz pakla'.

'Camilla je od osobe koja pomaže Kate da se uklopi u kraljevsku obitelj, postala osoba koja joj se miješa u apsolutno sve. Traži da bude uključena u sve službene mailove kao i Zoom sastanke, a nedavno je čak posjela osoblje Cambridgeovih i tražila od njih da ju obavještavaju o svemu što je vezano uz njihov raspored', ispričao je tada izvor za tabloid.

Više fotografija kraljevske obitelji pogledajte u galeriji.

Profimedia Britanska kraljevska obitelj s godinama se suočavala s raznim tračevima i teorijama zavjere.