Princ William i Kate Middleton razmjenjivali su nježnosti u srijedu nakon sudjelovanja na Royal Polo utakmici u Windsoru. Inače, pripadnici kraljevske obitelji u javnosti gotovo nikada nisu prisni. 

Za polo utakmicu, vojvotkinja od Cambridgea odjenula je bijelu haljinu bez rukava s crnim rubom koju je dizajnirala Emilia Wickstead, koju je dopunila sunčanim naočalama i naušnicama. Princ se pak nakon sudjelovanja na utakmici presvukao u svijetloplavu košulju, bijele hlače i tenisice. Paru se na događaju pridružio i njihov pas, Orla, koji se pridružio obitelji 2020. Pas je bio dar Kateina brata, Jamesa Middletona.

Princ William i Kate Middleton na utakmici
Profimedia 

Inače, kraljevski par sprema se za veliku selidbu iz Kensingtonske palače u kojoj žive od 2013. godine.

Nedavno je stručnjakinja za govor tijela analizirala kako se Kate Middleton ponaša kad su ona i princ William u javnosti.

Stručnjakinja za govor tijela, Judi James, istaknula je da Kate u javnosti, uz Williama, gotovo uvijek pokazuje dvije geste koje su postale njen zaštitni znak. Radi se o pozi 'smokvinog lista' i pogledu punom obožavanja koji usmjerava prema suprugu.

'Prije nego li je upoznao Kate, William je godinama prilikom javnih događanja viđen u takozvanoj pozi 'smokvinog lista', s rukama sklopljenim ispred sebe, otprilike na mjestu gdje bi se na klasičnoj golišavoj statui nalazio smokvin list', rekla je ona i pojasnila da se radi o gesti koja pokazuje da se pokušava zaštititi, odnosno postaviti barijeru ispred sebe i da je to nešto što muškarci rade kad se osjećaju neugodno ili sramežljivo.

Princ William i Kate Middleton imaju naklonost britanske javnosti
Profimedia 

‘William je time dao do znanja da je sramežljiv i otkrio da mu je neugodno pred kamerama’, dodala je.

U posljednje vrijeme princ to ne radi više toliko često, ali povremeno još uvijek, prilikom javnih nastupa, zna stajati u toj pozi, a Kate gotovo uvijek reagira tako da stane u istu pozu, zrcaleći supruga.

‘Zrcaljenje odražava da misle na isti način, ali također Kate uspije tu pozu izvesti elegantnije i manje napeto, a to čini da William izgleda manje obrambeno ili zakriveno’, objašnjava Judi.

Princ William i Kate Middleton su omiljeni kraljevski par
Profimedia 

‘To je znak empatije i ljubavi, a zrcaljenje koje oni koriste je suptilan, ali moćan znak njihove bliskosti kao partnera i jake međusobne povezanosti budućih vladara’, rekla je. Stručnjakinja za govor tijela također primjećuje da Kate često u svog supruga gleda ‘pogledom punom obožavanja te se s njim povezuje očima i osmijehom’.

William, koji je poprilično zazirao od kamera, prethodnih je godina stekao reputaciju mrguda, a Katein topli pogled i veseli osmijeh su pripomogli i da se riješi te slike o sebi. ‘Katein osmijeh ga u tišini poziva da se i on nasmiješi’, zaključila je Judi.

Više fotografija kraljevskog para pogledajte u galeriji.

Profimedia Kate Middleton posjetila je Bahame sa suprugom Williamom