Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dobro je poznat široj populaciji, dok njegovu samozatajnu suprugu Sonju viđamo puno rjeđe.

Par je privukao puno pozornosti tijekom otvaranja Pelješkog mosta kad su dobili nezahvalnu poziciju svojevrsne tampon zone između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Međutim, gdje god da se pojave, samozatajna liječnica privuče pažnju svojim promišljenim modnim odabirima, a učinila je to i ovaj put prilikom odlaska na prvi ovosezonsku premijeru u Hrvatskom narodnom kazalištu na predstavu Molièreovog Don Juana redatelja Dejana Projkovskog.

Gordan Jandroković i Sonja Jandroković u kazalištu
Josip Regović / Pixsell 

Na premijeri se pojavila u odmjerenoj kombinaciji duge svjetloplave haljine i crnog sakoa s kojim je uparila i malu crnu torbicu. Nosila je raspuštenu kosu i diskretnu šminku, a oko vrata je imala nakit od koralja.

Njen suprug je izabrao crno odijelo i bijelu košulju u nešto opuštenijem izdanju bez kravate, a pozirali su s intendanticom HNK-a Ivom Hraste-Sočo koja je za ovu priliku nosila asimetrično bež odijelo preko crne bluze, a oko vrata je nosila veliku ogrlicu.

Ovo nije prvi put da je supruga predsjednika Sabora igrala na sigurno sa svojim modnim odabirima, ranije je snimljena u jednako konzervativnoj crnoj haljini kad su se ona i suprug u VIP loži prilikom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara pridružili Andreju Plenkoviću u njegovoj obitelji, no to ne znači da se i sama ne voli poigrati s trendovima.

Gordan Jandroković i Sonja Jandroković na otvorenju 73. Dubrovačkih ljetnih igara
Grgo Jelavić/PIXSELL 

Sudeći po fotografiji koju su fotografi uspjeli ‘uhvatiti’ na zagrebačkoj špici u prosincu prošle godine, čini se da modernije komade ipak čuva za privatne izlaske. Tijekom šetnje centrom Zagreba, Sonja Jandroković pozornost je privukla ružičastim kaputom sa smeđim ovratnikom, a tom je prilikom nosila kožne hlače koje su već neko vrijeme totalni hit, a koje je najviše popularizirala Kim Kardashian.

Gordan Jandroković i Sonja Jandroković na zagrebačkoj špici
Robert Gašpert 

Na spomenutom otvaranju Pelješkog mosta pojavila se modno usklađena sa suprugom pa je uz njegovo tamnoplavo odijelo iskombinirala haljinu iste boje, a monokromatski modni izričaj ‘razbila’ je svijetlim sandalama usklađenim s remenom iste boje dok je oko vrata nosila zlatne detalje.

Iako je ne istupa često u javnosti, a ni njen suprug ne dijeli baš rado detalje iz privatnog života, o samozatajnoj Sonji se ipak doznalo ponešto tijekom godina.

Gordan Jandroković i Sonja Jandroković s Rimčevom Neverom
Miroslav Lelas/PIXSELL 

Sonja Jandroković, koja je s Gordanom Jandrokovićem u braku 28 godina, rođena je kao Sonja Matasić. Kao dijete diplomata rodila se u Pekingu u Kini, no tamo je provela samo četiri mjeseca prije nego što se s roditeljima i starijim bratom preselila u Bugarsku. Po zanimanju je liječnica, oftalmologinja.

Za Gordana Jandrokovića se udala 1994., a u jednom je ranijem intervjuu otkrila da su se upoznali u tinejdžerskim danima na ljetovanju.

‘Godinama smo ljetovali u Malinskoj na Krku. Uvijek mi je bio zgodan, bio je sportski tip, vrlo dobar rukometaš, samo se zbog fakulteta prestao baviti rukometom. Primijetila sam ga jer je lijepo skakao na glavu u more. Njegova me se vještina odmah dojmila, tako je to s djevojkama od 18, 19 godina. Gordan je uvijek tajanstveno odlazio s mora malo ranije od nas ostalih jer se pripremao za utakmice’, opisala je što ju je privuklo kod njega.

Gordan Jandroković je u braku sa suprugom Sonjom od 1994.
Filip Hofer 

‘Jednom smo na nekom moliću slučajno malo više razgovarali i kroz razgovor se zaljubili... Iznenadilo me što je puno čitao, brdo knjiga. Od prvog trena točno je znao što hoće, znao je to i objasniti. I danas je takav. Oduvijek su ga zanimale politika i društvo. Možda smo i pomislili da će to biti ljetna ljubav, no ljetna ljubav se pretvorila u dugu, kvalitetnu... I troje djece', ispričala je za Jutarnji list.

Zajedno su dobili troje djece, sinove Mihaela i Juricu, te kći Klaru koja je završila Pravni fakultet, a javnost ju je mogla vidjeti prije dvije godine kad je na parlamentarnim izborima došla podržati oca.

Klara Jandroković kći je Gordana Jandrokovića i Sonje Jandroković
Sanjin Strukić/PIXSELL 

Inače, mnoge je iznenadilo kad se saznalo da je Sonja Jandroković u rodbinskim vezama s političkim rivalom svog supruga, Zoranom Milanovićem koji im je zbog te povezanosti bio i na vjenčanju.Sonja je, naime, kći Milanovićeva ujaka, odnosno predsjednikova sestrična. Ni Milanović ni Jandroković o svojim rodbinskim vezama ne govore u javnosti, iako je predsjednik Sabora jednom rekao da obiteljska okupljanja s te strane i nisu pretjerano česta.

Gordan Jandroković u zagrebačkom HNK sa Sanjom Musić Milanović.
Filip Hofer 

Međutim, da se ponekad ipak druže dokazala je fotografija iz studenog 2020. kad smo na baletu 'Ponos i predrasude' u zagrebačkom HNK-u mogli Jandrokovića i suprugu Sonju vidjeti u društvu Sanje Musić Milanović, Zoranove supruge, te njihovog starijeg sina, 23-godišnjeg Ante Jakova. Isto tako, supružnike smo mogli vidjeti na Sinjskim alkama na kojima su nastale rijetke fotografije njih na istom mjestu.