Manifestacija STORY PINK FEST - koju već tradicionalno organiziraju udruga P.I.N.K. - life i brend Story - u subotu je obojila centar Zagreba u ružičasto te uz glazbeno-edukativni program i donatorsku notu obilježila mjesec borbe protiv raka dojke.

Cjelokupni je program započeo na Zrinjevcu konferencijom za novinare, odakle je povorka podrške oboljelima, predvođena bajkerima udruge Pleter Chapter Croatia, krenula prema Cvjetnom trgu. Nakon dolaska povorke na Cvjetni trg, održana je modna revija žena članica udruge u pratnji osoba iz javnog života.

Robert Gašpert Revija na Story Pink Festu - 1

Članice udruge na reviji su nosile kreacije domaćih modnih dizajnera koji su sudjelovali u ovom projektu, a to su: Robert Sever, Matija Vuica, Ivana Jurić Design, Bite My Style by Zoran Aragović, Katarina Mamić Design, Hippy Garden, Anovi, Etna Maar, Boudoir, Ivica Skoko, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Duchess, Krie Design i Maleza.

Predstavilo se četrnaest žena iz udruge koje su pistom hodale u pratnji osoba iz javnog života koje su podržale akciju 'Sačuvajmo zdrave dojke', a među kojima su bile i voditeljica i poduzetnica Tina Katanić, glumica Petra Kraljev, PR stručnjakinja Ivana Delač, voditeljica Hana Tabaković te mnogi drugi.

Story Pink Fest podržala je i Lucija Lugomer koja je sa samo 11 godina upravo zbog raka dojke ostala bez majke

Lucija Lugomer na Story Pink Festu
Robert Gašpert 

'Ja ovo jako uzimam k srcu. Nažalost, moja je majka umrla samo tri mjeseca nakon što je osjetila kvržicu. Sjećam se da mi je tada, prije 18 godina, rekla da je htjela napraviti udrugu koja će se pobrinuti za žene koje obolijevaju od raka dojke. Nažalost, nije uspjela, ali evo netko drugi je', rekla je Lucija za Story.hr.

'Mislim da je jako važno da ovakvim stvarima dajemo na značaju i da svim tim ženama damo podršku uz pomoć ovakvih, javnih događanja. Mislim da im to jako puno znači', dodala je. 

'Svim ženama bih poručila da paze na sebe jer, nažalost, u današnja vremena, mi smo jedini koji iskreno i pažljivo brinemo o sebi, a život je postao previše ubrzan...', zaključila je. 

Više fotografija sa Story Pink Festa, pogledajte u našim galerijama.

Robert Gašpert Atmosfera Story Pink Festa - 1

Posjetitelji su mogli uživati i u promotivnim aktivnostima te degustacijama partnera - dm Hrvatska, Merkur osiguranje, PBZ Card i Croatia Poliklinika, a kupnjom raznih proizvoda donirati određeni iznos udruzi i pridonijeti ovoj hvalevrijednoj akciji.

Iva Lulić Sponzori na Story Pink Festu - 1