Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji trenutačno igra za njemački RB Leipzig, gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Knjaz kod vatrenih'. Otvorio je dupu o privatnom i poslovnom životu.

'Počastio sam roditelje kućom. Otvorio sam oglasnik i neka biraju. Kuća u okolici Zagreba, mama ima svoj vrt i mir. Ima sad neke domaće cikle pa mi nudi da mi pošalje. Mama se, dok smo odrastali, bavila sestrama, a tata se brinuo o meni. Mama je bila stroža. Uh, kad bi doletjela, ne znaš ni odakle ni što te snašlo', rekao je Knjazu nogometaš.

Joško Gvardiol ušao je u povijest nakon prve utakmice u Katru
Profimedia 

U kategoriji 'Igra asocijacija' dotaknuo se obitelji.

'Kao mali volio sam puno jesti ribice. Tata mi je ribar, tako da zato jesam ovako lijep, visok i jak. Srdele, uglavnom srdela je bila. Puno sam vremena provodio na moru u Novigradu i mogu reći da mi je uvijek lijepo vratit se i provoditi vrijeme s bakom i djedom. Baka Milka i djed Zvone. Pozdrav za moju bakicu', rekao je.

Joško Gvardiol je roditeljima kupio kuću
Goran Stanzl/PIXSELL 

Opisao se kao ambicionzna, društvena i nasmijana osoba. 'Puno vremena volim provoditi čitajući recepte. Otkad sam došao u Njemačku, kako sam veći dio vremena sam kod kuće, okušao sam se u tim vodama i mogu reći da sam zadovoljan', naveo je. 'Tjestenina s pestom, neka dobra jaja za doručak i cheesecake', najbolja su jela koja zna skuhati.

Podsjetimo, nakon prve odigrane utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu, s 20 godina i 304 dana postao je najmlađi igrač u povijesti koji je kompletirao najmanje 100 dodavanja u jednoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Imao je ukupno 103 dodavanja.