Umirovljeni nogometaš hrvatske reprezentacije Eduardo Da Silva na društvenim je mrežama objavio fotografiju sa svojom obitelji te pokazao kako i u dalekom Brazilu navija za 'Vatrene'.

Da Silva već neko vrijeme živi u Brazilu sa suprugom Andreom, 16-godišnjom kćeri Lorenom i dvanaestogodišnjim sinom Mateusom, a sada je na Facebooku pokazao kako žustro bodri hrvatsku reprezentaciju.

'Kakva utakmica. Bravo Vatreni, pokazali ste kako se bori za naše boje. Idemo jako, pratimo vas do kraja', napisao je pozirajući s nasljednicima u hrvatskim dresovima.

Podsjetimo, kada je 2007. godine potpisao ugovor s jednim od najboljih svjetskih klubova, londonskim Arsenalom, Brazilac s hrvatskom putovnicom, slovio je za jednog od najperspektivnijih domaćih igrača. Gotovo identičnu histeriju koja se danas stvara oko Luke Modrića tada je i sam osjetio, što i ne čudi jer je bio najbolji strijelac Hrvatske nogometne lige.

Poziv britanskog prvoligaša koji mu je, kako su nagađali mediji na Otoku, ponudio iznos između sedam i pol i deset milijuna eura, bio je ostvarenje dječačkog sna. Sna koji se prije četrnaest godina zbog ozljede pretvorio u najveću noćnu moru i izbacio ga s tračnica.

Eduardo Da Silva živi u Brazilu
Instagram 

Eduardo posljednjih godina, uglavnom, provodi u rodnom Riju, gdje liječi tetivu i napokon kvalitetno provodi vrijeme sa svojom obitelji.

'Uživao sam s obitelji kojoj sam posvetio vrijeme. Nakon što sam zaliječio ozljedu, trenirao sam tri puta tjedno i dva dana u tjednu igrao nogomet s dečkima u kvartu. To su mi bile jedine, nazovimo ih tako, nogometne obveze. Ostatak sam dana provodio s obitelji. Nije bilo okupljanja po hotelima, odlaska u osamu prije utakmica, putovanja... Kad si u profesionalnom režimu, imaš vrlo malo slobodnog vremena, možda sat-dva dnevno. To mi je bilo premalo, uvijek mi je nedostajalo vremena za obitelj', otkrio je tada za Sportske novosti.