Hrvatska nogometna reprezentacija danas se u 16 sati protiv Japana bori za prolazak u četvrtfinale. Iako je naša postava već itekako poznata, izgleda da će ipak doći do sitnih izmjena u redovima.

Naime, Borna Sosa zbog viroze neće moći izaći na teren. Testovi na koronu pokazali s da je negativan, ali spreman će biti tek na potencijalni okršaj u slučaju prolaska u četvrtfinale.

Borna Sosa igrač je hrvatske nogometne reprezentacije
Zoe Sarlija/Pixsell 

Umjesto njega, najvjerojatnije će lijevog beka igrati Borna Barišić, član škotskih Rangersa. Dan uoči velike utakmice, engleski Daily Star objavio je veliki tekst o Barišiću, točnije njegovom ocu Stipi Barišiću kojeg je prozvao zastrašujućim mafijašem pod nadimkom 'Moljac'.

'Barišić je sve tri utakmice u skupini na ovom prvenstvu odgledao s klupe. Ako Dalić osjeća pritisak da mora staviti Barišića u igri u utakmicama koje dolaze bilo bi ga vrlo teško kriviti. Razlog za to je Barišićev otac Stipe za kojeg se vjeruje da je jedan od glavnih šefova mafijaškoga klana iz Čepina', piše medij. 

Borna Barišić hrvatski je nogometaš
Goran Stanzl/PIXSELL 

'Stipe Barišić brine se za karijeru svojeg sina kao što bi svaki otac, ali to je loša vijest za svakog trenera ili predsjednika kluba u kojem će Barišić igrati. To je najbolje na vlastitoj koži naučio Dinamov tadašnji šef Zdravko Mamić koji je u ljeto 2017. stopirao Barišićev transfer u Dinamo', dodaje. 

Naime, Stipe je navodno zbog toga bio bijesan, a nakon što je javno kritizirao Dinamovu upravu zbog odbijenog transfera, Zdravko Mamić je propucan na teritorij Bosne i Hercegovine. Daily Star piše da je Barišićev otac brzo je osuđen na deset mjeseci zatvora, no ta je informacija kriva jer je Stipe dobio kaznu zbog slučaja trgovanja informacija iz tajnih istraga Uskoka.

Napadači na Zdravka Mamića nikad nisu otkriveni.

'Stipe Barišić nije tip kojemu se treba zamjeriti', završava tekst Daily Stara.