Domaća glumica Marijana Mikulić pohvalila se ogromnim uspjehom sina Andrije, a sreću i ponos nije skrivala.

Naime, Andrija je osvojio treće mjesto na 50. Međunarodnom karate turniru Trbovlje Open. 'Prvi pehar i njegov ponos do neba. A moje srce puno jer je njegovo sretno', napisala je uz fotografiju. Marijana je u braku od 2005. godine sa suprugom Josipom te par ima tri sina - Ivana, Andriju i Jakova.

Sin Marijane Mikulić osvojio treće mjestu u karateu
Instagram 

Nedavno je Marijana za Story.hr progovorila o poteškoćama u razvoju s kojima se suočava njen najmlađi sinčić Jakov. 'Jaki je bio dijete rođeno u terminu, iz uredne trudnoće, sve je teklo manje-više normalno do nekih 18 mjeseci - kada sam primijetila da se počeo zatvarati. Znao je već stvari tipa 'taši tanana', oponašanje glasanja nekih životinja i slično. Sve je samo stalo, a on je prestao uspostavljati kontakt očima, osim povremeno sa mnom.

Tražila sam pedijatra uputnicu prvo za Suvag jer sama nisam znala otkud bih krenula, a pedijatar nije baš bio široke ruke sa savjetima. Pa sam kopala sama. Dok smo došli na red za preglede, zatim mjeseci čekanja za terapiju zbog ogromnih listi - išli smo privatno. Jakijeva dijagnoza od početka je nespecificirani poremećaj u razvoju govora i razumijevanja, a za procjenu tzv. ADOS testom za spektar je bilo rano. Rekli su nam tek između treće i pete godine. Pa je sada na listi čekanja za tu procjenu na ERF', objasnila nam je Marijana.

Marijana i Josip imaju i dva sina koja su starija od Jakova. Otkrila nam je da ga oni gledaju kao mlađeg brata i nemaju osjećaj da je 'drugačiji'. 'Jakov je kroz terapije dosta napredovao, počeo je uspostavljati kontakt očima, pokazna gesta se ustalila, pelene se riješio s dvije i pol godine doslovno preko noći. Sada smo u fazi da za sve sto treba pokušavamo da kaže dvije riječi, i dosta dobro ide, a što je najvažnije - počeo je bolje razumijevati.

Marijana Mikulić ima troje djece
Instagram 

A Jaki je najmlađi, velika razlika u godinama, pa braća i nemaju osjećaj da je on drugačiji, jednostavno ga gledaju kao malog brata. A prilagođavamo se svi svakodnevno. Primjerice, dernjava jer ga ne razumijemo, mi nasred ulice, srednji sin se srami pogleda prolaznika. Treba prelomiti u sebi, i da si u ne znam kakvoj žurbi pokušati iskulirati, sjesti na zidić, zagrliti ga, umiriti… Svakodnevna je to borba i prilagodba…', rekla je.

Kao i sva druga djeca, i maleni Jaki ima svoje hobije i zna što voli, a što ne. 'Voli trčati, voziti balance bike, vodu na sve načine od bazena do zalijevanja vrta, slikovnice sa slikama ispod kojih pišu nazivi stvari, pa slovka. Obožava slova i igru svime sa slovima', otkrila nam je Marijana.