Kraljevski se članovi spremaju za tradicionalni veliki obiteljski Božić u Sandringhamu prvi put nakon tri godine.

Zbog pandemije koronavirusa tijekom posljednje dvije godine blagdansku sezonu provodili su negdje drugdje - ali za nekoliko tjedana, kralj Charles, supruga kraljica Camilla i ostali članovi kraljevske obitelji krenut će tamo na proslavu.

Kralj Charles i Camilla Parker Bowles pripremaju se za Božić u Sandrighamu nakon tri godine
Profimedia 

Među njima će vjerojatno biti kraljeva nećakinja princeza Beatrice, njezin suprug Edoardo Mapelli Mozzi i njihova jednogodišnja kći Sienna.

Par se vjenčao na intimnom vjenčanju u srpnju 2020. - što znači da Edoardo sada prisustvuje službenim kraljevskim događajima i dobiva najbolja mjesta u kući za proslave.

Edoardo Mapelli Mozzi bio je pozvan u Sandrigham prije nego
Instagram 

Ali 2019., prije nego što su se vjenčali, bio je pozvan na Božić u Sandringham - iako je tradicija govorila da zapravo nije trebao biti tamo.

Pozivnice na privatne obiteljske proslave u Sandringhamu rezervirane su samo za članove kraljevske obitelji, a partneri obično moraju pričekati da se vjenčaju kako bi im se pridružili.

Meghan Markle promijenila je tradiciju kraljevske obitelji
Profimedia 

Ali Edoardo je dobio rijetku privilegiju da se pridruži božićnom slavlju - unatoč tome što službeno tada nije bio dio obitelji.

Viđen je kako se s grupom probija do crkve Svete Marije Magdalene u Sandringhamu prije nego što su se vratili u glavnu kuću na svoje privatne svečanosti.

Ta tradicija, odnosno pravilo također je 'odbačena' 2017. kada je princ Harry pozvao svoju buduću nevjestu Meghan Markle uoči njihova vjenčanja, otvarajući put Beatrice da učini isto s Edom.

Princ Harry pozvao je Meghan Markle 2017. u Sandrigham iako mu još nije bila supruga
Story 

Meghan se pridružila kraljevskoj obitelji na trodnevnom slavlju u Norfolku jer je njezina obitelj bila miljama daleko u Americi.

Međutim, s druge strane, princeza od Walesa i Mike Tindall morali su pričekati da se udaju za svoje supružnike princa Williama i Zaru Tindall prije nego što im je dopušteno 'ušuškati se' u raskošno kraljevsko slavlje.

Ova će godina biti gorko-slatka proslava za kraljevsku obitelj jer će to biti njihov prvi Božić od smrti kraljice.

Ove godine kraljevska obitelj proslavit će prvi Božić bez kraljice Elizabete
Profimedia 

Međutim, moglo bi se dogoditi da ove godine Beatrice provede dan sa svojom mamom Sarah Ferguson, koju su neki mediji nazivali 'crvenim vragom', referirajući se na njenu boju kose i vrckasti temperament.

Prema izvoru iz Sandringhama, priprema se seoska kuća s pet spavaćih soba za bivšu suprugu princa Andrewa Sarah Ferguson (63) i princa Andrewa (62), kojima će se navodno pridružiti i njihove kćeri Beatrice (34) i Eugenie (32) - s vlastitim muževima i djecom.

Sarah Ferguson bilo je zabranjeno prisustvovati obiteljskom okupljanju u Sandrighamu
Profimedia 

Bivšoj supruzi princa Andrewa zabranjeno je prisustvovati obiteljskom okupljanju nakon što ju je kamera uhvatila kako joj nakon razvoda od princa pedofila financijski savjetnik John Bryan sisa nožni prst.

Sarah Ferguson s ljubavnikom
Profimedia 

O 'Fergienom' mogućem dolasku ove godine, izvor iz Sandringhama rekao je The Sunu: 'Andrew je zabranjen iz javnog života, ali ne možete mu zabraniti obiteljski Božić.

Obitelj princa Andrewa bit će na okupu u Sandrighamu za Božić
Profimedia 

Osoblje u Sandringhamu ima zadatak pripremiti Wood Farm za cijelu obitelj York. 30 godina sama je večerala za Božić. Ali stvari se sada rade drugačije.'