Okršaj Vatrenih i reprezentacije Argentine je u tijeku, a sutra ćemo saznati hoće li u nedjelju na teren stati Maroko ili Francuska.

Mnogi se ovih dana prisjećaju Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine kada su naši reprezentativci kući došli sa srebrom. Put je izgledao slično kao i sada, pa je euforija time i jača.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji
Profimedia 

Iako od tadašnje srebrne generacije ne igra mnogo velikih imena, kapetan Luka Modrić i dalje vodi svoju repku, a ovo će mu ujedno vjerojatno biti i posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem će zaigrati.

Uoči utakmice oglasio se i njegov suradnik Simon Bastiansen, stručnjak za brendiranje, koji s Modrićem surađuje od Svjetskog prvenstva u Rusiji.

'Taman je bio osvojio Zlatnu loptu, iste godine osvojio je Ligu prvaka i bio srebrni na Svjetskom prvenstvu te je postao najbolji igrač turnira, ali kad sam ga upoznao, shvatio sam da je najpristojnija sportska zvijezda koju sam ikad upoznao. A upoznao sam ih dosta', ispričao je Simon Bastiansen za danske medije.

'Sjeli smo na piće i on je pogledao u vlastiti sat. Zapravo, buljio sam i ja u njega i rekao sam mu kako nosi vrlo lijep sat. Pristojno se zahvalio i, čini se, tad dobio ideju', nastavio je. Luka je tada nosio Daytona Rolex od crvenog zlata koji je, smatra Danac, koštao oko 40 tisuća eura.

'Rekao mi je kako se tim satom počastio poslije osvajanja Zlatne lopte te dodao da je kupio ukupno 25 satova za svoje suigrače iz Real Madrida te još 25 za suigrače iz nacionalne momčadi. Ali nisu samo suigrači dobili poklone, kupio ih je za vozače autobusa, liječnike, fizioterapeute, pomoćnike…', ispričao je Simon Bastiansen te dodao kako je Modrić tada skromno izjavio: 'Bez njih ne bih bio ono što jesam'.

Luka Modrić kapetan je hrvatske nogometne reprezentacije
Goran Stanzl/PIXSELL 

Ako se vodimo prema riječima ovog Danca, Luka je ukupno potrošio dva milijuna eura na spomenute satove za svoje najbliže suradnike iz reprezentacije i kluba.