Niti jedan kraljevski par u povijesti Velike Britanije nije privlačio toliko pažnje javnosti i medija kao što je to slučaj s princem Harryjem i Meghan Markle.

Sin odmetni trenutnog kralja Charlesa i njegova supruga, bivša američka glumica, početkom 2020. su odlučili kraljevskom životu okrenuti leđa te su krenuli u potragu za srećom u SAD-u. Od tada do danas neprestano provociraju Harryjevu obitelj, ali i javnost svojim skandaloznim tvrdnjama i optužbama protiv Buckinghamske palače.

Meghan Markle i princ Harry su u zavadi s kraljevskom obitelji
Profimedia 

Nakon optužbi za rasizam, sada je uslijedio novi šok – Harry i Meghan su uhvaćeni u laži, odnosno u pokušaju ocrnjivanja pokojne kraljice Elizabete II., a sve ne bi li izazvali sućut javnosti i 'okrenuli vodu na svoj mlin'.

Tako je otkriveno da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa u svom dokumentarcu za Netflix koji je trenutno 'vruća roba' tog streaming servisa, premontirali govor kraljice Elizabete kada je imala 21. godinu te mu potpuno promijenili značenje. Podsjetimo se, u tom je govoru kraljica pozvala građane i sve svoje podanike da služe naciji Velike Britanije, no njezine riječi par je potpuno izokrenuo.

Ispalo je da je u dokumentarcu povijesni govor premontiran te je tako umjesto naglasak na služenju narodu naglasak stavljen na služenju velikoj kraljevskoj obitelji.

U trećoj epizodi dokumentarca ovog slavnog para tako je puštena snimka u kojoj se manipulira riječima koje izgovara kraljica Elizabeta.

Njezina je rečenica, koju je doista rekla, premontirana te joj je promijenjeno značenje koje ide na ruku odbjeglim golupčićima. S obzirom na to da Harry i Meghan tvrde da je od njih bilo traženo da sav svoj život podrede isključivo kraljevskoj obitelji, ovakva rečenica Elizabete II. im je jako dobro došla u brendiranju sebe kao glavnih žrtava.

Stručnjaci za zvuk, montažu i čitanje s usana utvrdili su da je snimka govora u dokumentarcu preinačena te da ne odgovara originalno izrečenim riječima preminule kraljice. Ovo je saznanje dodatno razbjesnilo Britance koji ionako smatraju da se Sussexovi pretjerano poigravaju s kraljevskom obitelji te joj ne iskazuju adekvatnu čast i poštovanje.