Lord Frederick i Sophie Winkleman nedavno su se pojavili na božićnoj službi Kate Middleton.

Lord Frederick i Sophie Winkleman na božićnoj službi Kate Middleton
Profimedia 

Možda ćete prepoznati Sophie po njezinim brojnim pojavljivanjima u serijama kao što su 'Dva i pol muškarca', 'Peep Show', 'Smrt u raju', 'Povjerenje', 'Ovo će boljeti' i 'Sanditon' - ali jeste li znali da je ona također članica kraljevske obitelji?

Sophie se udala za lorda Fredericka Windsora u palači Hampton Court 12. rujna 2009. pred svim starijim članovima kraljevske obitelji.

Sophie Winkleman udala se za lorda Fredericka 2009.
Profimedia 

Nakon vjenčanja, par se preselio u Kaliforniju kako bi Sophie mogla nastaviti svoju glumačku karijeru. Unatoč tome što su se u međuvremenu trajno preselili u Ujedinjeno Kraljevstvo, Frederick i Sophie bili su kraljevski par koji je svoje vrijeme dijelio između života u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu.

Sophie Lara Winkleman rođena je u Primrose Hillu u Londonu 5. kolovoza 1980. u obitelji Cindy Black i Barryja Winklemana i polusestra je voditeljice Strictly Come Dancing i Traitors, Claudije Winkleman.

Lady Frederick Windsor, kako je službeno poznata, pridružila se kraljevskoj obitelji na balkonu Buckinghamske palače već mnogo puta i redovito je fotografirana na nacionalnim događanjima. Nedavno je prisustvovala proslavi platinastog jubileja pokojne kraljice i njezinom sprovodu tri mjeseca kasnije.

Sophie Winkleman i lord Frederick na sprovodu kraljice Elizabete
Profimedia 

Uspješna glumica studirala je na Sveučilištu Cambridge gdje je upoznala sina princa i princeze Michael od Kenta, lorda Fredericka Windsora. Par se vjenčao 2009. i nedugo nakon toga preselio se u Kaliforniju kako bi Sophie nastavila karijeru.

Već je mnogo puta pohvalila svoje iskustvo udaje za kraljevsku obitelj. U intervjuu za The Times 2020. rekla je: 'Svi su me dočekali raširenih ruku.

Nisam imao niti jedno negativno iskustvo. Kraljica je bila divna, princ Charles je bio divan, princ William je bio prekrasan. Nikada me uopće ne bi odbacili kad bih željela igrati neku ulogu. Svi su uvijek bili brižni prema meni.'

Sophie Winkleman rekla je da su je odlično prihvatili
Profimedia 

Tijekom boravka u SAD-u, par je 15. kolovoza 2013. dočekao svoju prvu kćer, Maud Elizabeth Daphne Marina Windsor, u medicinskom centru Ronald Reagan UCLA.

Kao 54. u redu za prijestolje, Maud je dobila ime po nekoliko svojih kraljevskih predaka. Po kraljici Maud od Norveške koja je bila kći kralja Edwarda VII., a Elizabeth u čast kraljice.

Njezino drugo srednje ime, Daphne, je po Sophienoj voljenoj baki, a Marina je bilo ime bake Lorda Fredericka, princeze Marine od Grčke i Danske.

Sophie Winkleman i lord Frederick imaju dvije kćeri
Profimedia 

Par se kasnije vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo i dočekao svoju drugu kćer, Isabellu Alexandru May Windsor, u bolnici Chelsea and Westminster 16. siječnja 2016. Sophie i Frederick poslali su svoju djecu u Thomasovu školu u Batterseaju, jugozapadni London - istu školu gdje su princ George i princeza Charlotte započeli školovanje.

Sophie i Frederick prisustvovali su vjenčanju princa i princeze od Walesa 2011., kao i vjenčanju Frederickove sestre Lady Gabrielle Windsor 2019. godine.

Sophie Winkleman pjevala je na vjenčanju šogorice
Profimedia 

U razgovoru za The Daily Mail, Sophie je čak otkrila da je pjevala na vjenčanju Lady Gabrielle. Talentirana sopranistica rekla je: 'Pjevala sam jednu od najdražih pjesama svoje šogorice, 'Will You Love Me Tomorrow'. Bilo je nekoliko suza, ali nisam sigurna je li to zato što su bili dirnuti ili su htjeli da prestanem!'