Božićni praznici mnogima su najsretnije doba u godini, no nažalost, supruzi i kćeri Massima Savića, ovo je jako tužno vrijeme budući da su izgubile supruga i oca.

Massimo Savić preminuo je u 61. godini nakon kratke, ali teške bolesti. Vijest o njegovoj smrti šokirala je domaću i regionalnu javnost, a potvrdila ju je na društvenim mrežama upravo njegova obitelj.

Massimo Savić sa suprugom Eni i kćeri Mirnom
Grgur Zucko/PIXSELL 

'Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna', napisale su.

Da im je i Božić njegovim bližnjima protekao u prisjećanju na prerano izgubljenog pjevača, otkrile su i na Massimovom službenom profilu na Instagramu. Objavljena je fotografija na kojoj vidimo Massimovu fotografiju i oko nje brojne lampione, kao i božićni ukras.

Toliko si volio Božić. I tvoje su čestitke bile posebne. Tu smo naša božićna zvijezdo. Čuvamo te. Tvoj mali krug velikih ljudi’, stoji u opisu fotografije.

U komentarima su se javili brojni Massimovi fanovi koji su podijelili svoju tugu zbog gubitka voljenog pjevača.

‘Jedini pjevač za kojim sam zaplakala u petak. Dragi naš Max’, ‘Ovo će biti vječito nedostajanje jedne zvijezde’, ‘Moj najomiljeniji glas… Otišao je moj stranac u noći… Sućut obitelji’, ‘Prerano si otišao dragi Massimo’, ‘Da je nama svima još jedan tren s tobom Max. Čuvaj i ti nas, dragi Massimo, ovdje dolje, na toj velikoj krošnji života. Sretan Božić koji si toliko volio’, bili su samo neki od brojnih komentara.

Na Insta storyju podijeljena je i dirljiva poruka za Massima.

Poruka za Massima Savića nakon njegove smrti
Instagram 

‘Kada zastanemo pitat ćemo zvijezde koliko nas dijeli do tebe i tvojih visina’, stoji u poruci uz koju je dodano i bijelo srce.

Masimo Savić bio je jedan od najpopularnijih rock glazbenika u bivšoj Jugoslaviji, karijeru je započeo u grupi Dorian Gray, a imao je vrlo neobičnu životnu priču koju je svojedobno ispričao.

Nije skrivao da se susretao i s opijatima, no da se od tog svijeta udaljio zbog svoje obitelji.

'Bilo mi je lako prestati, jer sam shvatio da mi je prioritet imati obitelj, biti otac, i to konzervativan otac. Netko tko može poslati svoju kćer na fakultet’, rekao je Massimo u ranijem intervjuu.

O obitelji nije često govorio u javnosti, a u rijetkim prilikama kad bi ih spominjao, nije skrivao koliko ih obožava.

Massimo Savić i supruga Eni Kondić
Petar Galebov/Pixsell 

Massimo i supruga Eni Kondić upoznali su se u kući aranžera Krešimira Klemenčića, koji je tad intenzivno radio s Josipom Lisac. Eni je za Josipu napravila pjesmu 'Boginja' i 'Jutro'. Eni je autorica i njegovih brojnih pjesama, a s njom u braku dobio je kćer Mirnu. Zanimljivo je da se Massimu činilo da je ona prestroga i prepametna za njega. Činilo mu se kao da je 'izvan njegove lige'.

Massimo je u jednom intervjuu ispričao kako je zaprosio autoricu pjesama. Dok je spavala, uzeo joj je mjeru za prsten, otišao u grad i kupio zaručnički prsten. Kad se vratio kući, kleknuo je pred nju i zamolio je da mu bude supruga. Massimo uvijek ima samo riječ hvale za suprugu te je svojevremeno rekao da je ona najinteligentnije biće i da je njegov heroj.

Kada su ga pitali koji je recept sretnog braka, Massimo im je jednostavno objasnio: 'Treba biti džentlmen, slijediti moralnost te da 'čovjek treba biti čovjek, a ne životinja'.

U intervju za Story 2020. godine, Massimo je progovorio i mezimici Mirni kojom se jako ponosio. 

Mirna Savić je kći Massima Savića
Dražen Kokorić 

'Jako sam ponosan na nju. Od ljudi sa strane dobivam komplimente na njezin račun i mislim da bi to svakog roditelja ispunilo ponosnom. Mnogi kažu da je za to isključivo odgoj zaslužan, ali ne bih se složio. Riječ koju je među prvima naučila i primjenjivala je bila je ‘sama’. 'Ja ću to sama, jednom si mi pokazao, dovoljno.' Tako je otkako je bila mala. Jako je samostalna, tijekom cijele osnovne i srednje škole nikada nismo imali potrebu reći joj: 'Uči, imaš loše ocjene.' Kada bismo supruga ili ja odlazili na roditeljske sastanke, njezina razrednica nam je govorila da nam nema što reći, da ne moramo ni dolaziti. To je lijepo, velika briga manje. Imali smo veliku sreću što smo dobili takvo dijete. Ona je uvijek puno činila za sebe u smislu napretka svog intelekta. Čak više ja nju slušam nego ona mene. Upoznata je sa svim modernim kretanjima, tehnološki je vrlo napredna, prati glazbu u cijelom svijetu… Kad god sam poslušao njezin savjet, bila je to pametna odluka', zaključio je glazbenik.