Američka plavokosa glumica Kate Bosworth napunila je 40 godina, a kako ju već duže nismo vidjeli u javnosti niti na filmskom platnu, odlučili smo se prisjetiti njezine životne priče.

Naime, Kate se proslavila početkom 2000-ih, a tada je bila i na vrhuncu slave zahvaljujući filmskom hitu ‘Blue Crush’. Nakon toga je glumila još i u ‘Superman Returns’, a njezin zadnji zamijećeni projekt je Netflixova miniserija iz 2019. naziva ‘The I-Land’.

Od tada do danas, Kate se nije pojavila ni u jednom važnom projektu, a dani slave daleko su iza nje. Iako je zaradila bogatstvo pa može lagodno živjeti, mnogi se pitaju zbog čega se od sredine ranih 2000-ih povukla sa scene u ovoj mjeri, a razlog bi mogao biti njezin ljubavni život.

Naime, od 2002. do 2005. je Kate bila velika ljubav goleme filmske zvijezde i junaka ‘Gospodara prstenova’, Orlanda Blooma, a zanimljivo je kako je njezin pad s vrha započeo kada je Orlando odlučio krenuti dalje – te je započeo romansu s Viktorijinom anđelicom Mirandom Kerr. Navodno je Kate prekid s Britancem toliko pogodio i poljuljao joj samopouzdanje da se dugi niz godina nije mogla oporaviti od tog udarca te je tek godinama kasnije odlučila opet nekome dati svoje srce.

Kate Bosworth i Orlando Bloom bili su u vezi 3 godine
Profimedia 

Tako se 2013. vjenčala za producenta Michaela Polisha, a njihov se brak neslavno raspao 2021. Veza im je započela nakon što su se upoznali 2011. na setu filma 'Big Sur', koji je Michael režirao, a ona je tumačila jednu od glavnih uloga.

Kate Bosworth dugo je patila za Orlandom Bloomom
Profimedia 

'Rekao mi je da mogu uspjeti u svemu u čemu naumim. Nitko mi prije nije dao takvu podršku i pružio mi toliko znanja', rekla je svojedobno o svom 13 godina starijem bivšem mužu. Inače je njihov raspad braka i najava razvoda bila okarakterizirana kao iznimno neobična. Naime, par je obznanio svoju odluku o rastavi na Instagramu, a Katein dugačak post na tu temu mnogima se učinio neobičnim – jer je zračio zaljubljenošću.

'Početak je često najbolji dio ljubavi. Vatromet, magneti, pobuna - privlačnost. Početak signalizira široko otvoreno područje mogućnosti. Podijelite hamburger s nekim kad se zaljubite i možete sretno umrijeti znajući da vam je to posljednji obrok. Kupi bocu viskija i podijeli snimke, natoči mi vodopad. Pustite tu savršenu pjesmu na džuboksu i zaplešite s nekim koga poznajete cijeli život iako ste se upoznali prije nekoliko minuta. Bojimo se kraja. Da izgubite ono što imate jer ste dobili ono što ste željeli. Biti vezan uz očekivanje ishoda. Što ako se odlučimo ne bojati, nego voljeti. Ako je taj najosjetljiviji i najosjetljiviji posljednji treptaj plamena postao potpuno druga vrsta peći. Možda će nekima ovo zvučati čudno, drugima romantično. Za nas: ovo je istina', napisala je Kate.

'Srca su nam puna jer nikada nismo bili toliko zaljubljeni i duboko zahvalni jedno za drugo kao što to činimo u ovoj odluci o razdvajanju. Zajedno, tijekom posljednjih deset godina, Michael i ja smo baš svaki put odabrali ljubav. Danas se čvrsto držimo za ruke kao što smo zapleli prste na dan našeg vjenčanja. Naše oči gledaju dublje jedno u drugo, sada s više hrabrosti. U procesu otpuštanja priznali smo da naša ljubav nikada neće prestati. Veza jednostavno ne nestaje. Ljubav se produbljuje, srce se širi. Znamo da stižu pozivi u 4 ujutro. Pjesme će se razmjenjivati radi komuniciranja samo onoga što pjesme mogu. Smijemo se dok planiramo sljedeći zajednički film i uzbuđeni smo što možemo podijeliti našu najnoviju suradnju. Vjerujemo da su najepskije ljubavne priče one koje nadilaze očekivanja. Naša najveća čast bila je doživjeti ljubav ovako, i nastaviti se čuditi ljepoti evolucije ljubavi. Ono što se događa kad nečemu dođemo do kraja i shvatimo... tek smo na početku. Ovo je ljubav. I u to ime ćemo popiti', dodala je i ostavile pratitelje zbunjenima.

No, iako je izjavila ljubav prema bivšem suprugu, ipak se od njega razdvojila te danas ljubi drugoga. Tako je potvrdila svoju vezu s glumcem Justinom Longom, kojeg je upoznala na setu jednog filma. Danas par često objavljuje sretne fotografije svoje intime na društvenim mrežama. Justin je prethodno bio u vezi s kolegicom Amandom Seyfried.