Popularni film 'Toma' obrađuje odnos pjevačice Silvane Armenulić s legendarnim glazbenikom Tomom Zdravkovićem, a spominje se i njezina ljubavna priča s tenisačem Radmilom Armenulićem (83).

Brak Silvane i Radmila je bio u krizi i bili su pred razvodom. Naime, ono što mnogi ne znaju je da je tenisač godinama imao aferu s Leposavom Jankov.

Leposlava je u poznim godinama progovorila o svojoj romansi s Radmilom, ali i problemima koje je imala sa Silvanom kada je doznala da je njegovom suprugu ljubavnica.

'Često idem u teretanu, kupila sam i traku za trčanje da bih mogla vježbati ako je vrijeme previše loše da izađem u prirodu. Zdravo se hranim, ne pušim, ne pijem, imam prijateljice koje mi stalno dolaze i ja idem kod njih, kartamo', ispričala je prije nekoliko godina za magazin Lena, a kako izgleda možete pogledati ovdje.

Tada je istaknula da joj je najveća tragedija u životu gubitak sina Đorđa koji je imao 23 godine i preminuo je od posljedica droge.

Inače, romansa Leposave i tenisača je 70-ih bila glavna tema u novinama, a ona je u intervjuu rekla da je to prošlost za nju.

'To je daleka prošlost za mene. Radmilo i ja zabavljali smo se još kao mladi, prije nego što se on oženio Silvanom, a ja se udala. Poslije 10-ak godina ponovno smo se sreli. Bio je pred razvodom, a ja sam se upravo razvela i bila očajna. Tako smo opet započeli vezu koja je trajala više od tri godine. Da, to je bila velika ljubav. Kada je počeo raditi kao trener u Njemačkoj, odlazila sam kod njega avionom svakog vikenda u Offenbach. Silvana se nije željela razvesti. Saznala je za nas i počela me uznemiravati. Iako razvedeni, muž i ja živjeli smo u istom stanu, u posebnim sobama. Baš na moj rođendan ona je upala i odmah me počela čupati za kosu, grebati po licu i udarati. Muž me jedva obranio', ispričala je.

Radmilo Armenulić je bio suprug Silvane Armenulić
Antonio Ahel/ATAImages 

'Silvana je presrela muža i njegovu prijateljicu dok su bili u njegovom automobilom. Pratila ih je jedno vrijeme, a zatim naletjela na mužev automobil svojim autom i zaustavila ih. Bijesna Silvana istrčala je iz automobila, iz auta je izvukla muževu prijateljicu Leposavu Jankov i tako je pretukla da je nesretna žena zadobila teške ozljede kičme', pisali su tada mediji.

Leposava je objasnila kako je došlo do sukoba i kako je sve izgledalo.

'Vraćala sam se s Radmilom s mog rođendana. Kad smo stigli pred moju kuću, izletio je Zlatan Ilić da nas obavijesti da Silvana čeka od 11 sati i da će me ubiti. Radmilo je okrenuo kola i krenuo u Dubljansku ulicu gdje stanuje Ilić. Tamo smo se našli sve troje. Poslije dogovora odlučili smo da ipak pođem na spavanje u svoj stan. Baš pred kućom iznenada je iskrsnuo Silvanin auto i blago nas udario. Radmilo je izletio iz auta da vidi šta se dogodilo. Silvana je bijesno istrčala, sva vrata izuzev onih pokraj volana bila su zaključana. Silvana je upala u auto baš kroz ta vrata. Vrisnula je da će mi iskopati oči. Okrenula sam glavu i stavila ruku preko očiju. Druga ruka mi je bila čvrsto stegnuta. Zlatan Ilić je mislio da je to Silvanina ruka i čvrsto je držao. Ona me je vukla za kosu. Radmilo je počeo da je izvlači iz auta. Nije me puštala. Radmila je vukao Pera Milenković. Trajalo je to nekoliko minuta. Svi su bili na meni', ispričala je što se događalo.

Radmilo Armenulić je slavni tenisač
YouTube screenshot 

'U bolnici Dragiša Mišović su mi pregledali i ustanovili ozljede. Tukla me je još jednom, na ulici. Radmilo je bio prisutan. Tužila sam je, ali je Radmilo bio na njezinoj strani. Tako se sve završilo. Oni su se pomirili, ja sam se ponovjo vjenčala s mužem i rodila sina koji je nažalost preminuo u 23. godini. Bila sam u Amsterdamu kada sam čula da je Silvana poginula. Zaplakala sam. Nikada nisam ništa imala protiv nje', dodala je Leposava.

Podsjetimo, Silvana je bila jedna od najvećih zvijezda regionalne scene, a poginula je kada je imala samo 37 godina. Naime, poginula je 10. listopada 1976. godine na autoputu Beograd-Niš, a s njom je poginula i njezina trudna sestra Mirjana te violinist Miodrag Rade Jašarević.

Ford Granada u kojem su putovali na jedan nastup se pri brzini od 150 kilometara direktno sudario s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Ford je navodno u jednom trenutku počeo skretati ulijevo, a vozač kamiona je navodno kasnije otkrio da je mislio da će se mimoići. Kad je shvatio da se to neće dogoditi, počeo je kočiti, ali već je bilo prekasno.

Silvana Armenulić bila je velika ljubav Tome Zdravkovića
Instagram 

Nesreća je pogodila cijelu bivšu Jugoslaviju, s njezina je smrt sve ove godine ostala pod velom misterije. Naime, navodno je dva mjeseca prije smrti, koncert u Bugarskoj pjevačica iskoristila za posjetu čuvenoj proročici Babi Vangi. Slijepa vidovnjakinja ju je, navodno, dočekala riječima: 'Ne želim s tobom razgovarati. Ne sada. Idi i vrati se kroz tri mjeseca...' A kada je pjevačica već bila na vratima, Baba Vanga je dodala: 'Čekaj, ustvari, nećeš moći doći. Idi, idi! A, ako budeš mogla, dođi!', rekla joj je navodno.