Sanja Vejnović (61) svojedobno se našla na listi najljepših glumica na svijetu, a s godinama sve bolje izgleda.

Da su godine za nju samo broj, dokazuju i njezine fotografije iz 2006. koje su se pojavile. Glumica je tada pozirala u crnom odijelu, a imala je raspuštenu kosu.

Sanja Vejnović na fotografijama iz 2006. godine
Davor Puklavec/PIXSELL 

Inače, Sanja često objavljuje na Instagramu svoje fotografije bez šminke i dobiva brojne pohvale, a otkrila je da nije pobornica estetskih zahvata. 

'Tužno je što su svi postali opterećeni svojim izgledom. Sjećam se svoje mladosti i mojih prijateljica kada smo pratile modu, ali nismo bile opterećene s vanjskim izgledom. Nitko nije bio nezadovoljan svojim tijelom, licem, izgledom… Nije bilo pumpanja filerima… Sjećam se djevojaka iz moje generacije koje su i imale kvržicu na nosu, tanke usne pa nitko nije imao potrebu za 'popravkom'. Ljudi su ranije bili puno zadovoljniji. Težnja savršenstvu je nemoguća misija i stoga je i poprilično tužno da je tako. Kada danas pogledam djevojke koje interveniraju na svojim licima sve nekako sliče jedna na drugu, isti nosevi, ista usta, iste obrve, umjetne trepavice i dobijete isti lutkasti model. Žao mi je što je tako i nadam se da će ta moda proći i da će se prirodnost vratiti', ispričala je prošle godine za Story. 

Jednom prilikom prije nekoliko godina je progovorila o tajni svog mladolikog izgleda i vitke linije.

'Mislim da je u pitanju stil života od mladih dana. Od djetinjstva sam fizički vrlo aktivna, moram biti u pokretu pa danas idem na satove joge i uvijek nešto radim po kući. Volim gimnasticirati i plesati. Išla sam na boks, ali izdržala sam nekoliko mjeseci jer su to fizički vrlo zahtjevni treninzi i mislim da to više nije za mene', ispričala je. 

Osvrnula se i na svoju prehranu i otkrila pazi li što jede. 'Dugo sam imala brz metabolizam, ali to se s godinama promijeni. Volim slatko, ali pokušavam se disciplinirati i kuhati što zdravije', rekla je glumica, koja je 2011. zbog serije 'Larin izbor' bila na IMDB-ovoj listi naljepšim glumicama starijim od 40 godina.

Podsjetimo, glumica iza sebe ima 30-godišnji brak s filmskim producentom Goranom Mećavom (64) s kojim je dobila sina Andreja i kćer Martu. Svojedobno je otkrila u kakvom su odnosu nakon razvoda. 'Jako dobrim', rekla je Sanja za Story prije nekoliko godina.

U društvu bivšeg supruga se pojavila prošle godine na devetom Jana Story Hall of Fameu. Mnoge je zanimalo jesu li ona i bivši suprug ponovno zajedno, a glumica ne voli komentirati svoj ljubavni život. Svojedobno je za Story progovorila o svom razvodu i činjenici da se toliko o njemu priča.

Sanja Vejnović i Goran Mećava na Story Hall of Fameu
Robert Gašpert 

'Ne razumijem toliki interes medija za ovaj segment moga privatnog života koji je vrlo intiman i osoban. Zaista nemam potrebu dijeliti s javnošću detalje iz svog privatnog obiteljskog života, tako je sada, a tako je bilo i tijekom cijele moje profesionalne karijere. Ovo su trenuci kada moja obitelj i ja trebamo mir', rekla je glumica.

Sanja i Goran su se upoznali 1984. u Zlatiboru na setu filma 'O pokojniku sve najljepše', a vjenčali su se nakon samo tri mjeseca poznanstva. Bio njihov odnos prijateljski ili nešto više, odlično se slažu i često se pojavljuju zajedno u javnosti.