Prije nekoliko dana, pod voditeljskom palicom spisateljice i komičarke Marijane Perinić održan je prvi ovogodišnji talk-show Ženska priča na temu 'Stvarne žene'.

Gošće su bile poznate voditeljice Barbara Kolar i Antonija Blaće te uspješna 'plus age' manekenka i top model Zvončica Vucković.

Antonija Blaće, Zvončica Vucković i Barbara Kolar u 'Ženskoj priči'
Instagram 

Otvoreno su govorile o svojim manama, nesigurnostima i nesavršenstvima, ističući kako je upravo samoprihvaćanje jedini ispravan put ka zdravoj ljubavi prema sebi. Bilo je tu riječi o borama, sijedoj kosi, dioptriji, svim onim 'ženskim temama' u zrelijim godinama, kojih se nježniji spol nerijetko srami, a o čemu su sinoć gošće iskreno govorile i bez imalo zadrške publici priznale kako su svjesne svojih manjkavosti, kojih se više ne srame, štoviše pretvaraju ih u svoje komplementarne prednosti.

Zvona je upravo svoje godine i sijedu kosu pretvorila u zaštitni znak, na kojemu danas i zarađuje, dokazujući upravo kako u mirovini ne treba ni minute mirovati, već samo uživati i nastaviti raditi ono što voliš.

Zvončica Vucković sudjelovala je u Ženskoj priči
Robert Gašpert 

Mi smo kratko porazgovarali sa Zvonom, ženom koja ruši sve stereotipe, manekenki koja je hodala pistama najvećih svjetskih modnih dizajnera i umjetnici koja nikada nije prestala sanjati. 

Upitali smo je čime si trenutno okupira život, a naravno, odgovor je osebujan. 

'Zabavila sam se prodajom kuće pa sam kupila stan u Zagrebu pa dva stana u Rovinju, a onda sam ih uređivala. To sve radim sama pa je trebalo vremena... Radila sam reklame u Beogradu, Zagrebu, Italiji, sada idem u Švicarsku raditi neki posao za kosu, nema stajanja', rekla je Zvona za Story.hr, a kada će stati s ovakvim tempom, ni ona ne planira.

Zvončica Vucković sudjelovala je u Ženskoj priči
Robert Gašpert 

'Svaki put očekujem da će doći taj dan, a onda se uvijek nešto prolongira. Mislim da od toga neće biti nikakva tragedija. Imam puno stvari koje volim raditi pa ću, primjerice, putovati, uređivati stanove, prodati pa kupiti nešto drugo, nemam mira. A između ostalog, tu su i unuci - njih četvero', kaže nam Zvona. Inače, jedna je njezina kći završila FIT u New Yoku i Firenzi te radi kao stilist u Beogradu, dok je druga završila dizajn interijera, živi u Italiji i vlasnica je svog dućana. A kako nam Zvona kaže 'jabuka ne pada daleko od stabla'.

Ipak, njezine kćeri nisu oduvijek bile upućene u karijeru koja se protezala od europskih modnih prijestolnica pa sve do New Yorka. Nakon što je morala napustiti karijeru balerine, kada je postala previsoka sa svojih 177 centimetara, uočio ju je jedan bračni par koji je tada imao jedan od vodećih butika u gradu Zagrebu, a ostalo je povijest.

Radila je s Jean-Paulom Gaultierom, Francom Moschinom, Albertom Ferretti, Giorgiom Armanijem, Azzedineom Alaïom, živjela od New Yorka, Kanade, Italije do Pariza, družila se s kultnim osobama njujorške umjetničke i glazbene scene poput Andyja Warhola i Grace Jones...

Zvončica Vučković sudjelovala je u 'Ženskoj priči'
Robert Gašpert 

'Moje kćeri nisu znale do neke dvadesete godine čime sam se bavila. Nikada nisam htjela o tome govoriti, ali ne možeš to maknuti iz kuće. Na stolu su uvijek stajali časopisi Vogue, ja obožavam umjesnost, uvijek smo išli na izložbe... Sve što je lijepo i što je povezano s modom je bilo prisutno i naravno da sam ih na neki način inspirirala'.

Zvončica iza sebe ima tri braka, ali kako i sama kaže, ljubav u vjeru nije izgubila.

'Bila bih spremna na četvrtu sreću. Predivno je živjeti sam, ali je apsolutna šteta ne podijeliti tu ljepotu svega što imam u sebi i što još imam za dati s nekime. Ili podijeliti što taj netko drugi ima sa mnom', rekla nam je.

Nedavno nas je napustila jedna od najvećih manekenki ikad, članica legendarne petorke uz Naomi Campbell, Lindu Evangelistu, Cindy Crawford i Christy Turlington koje su devedesetih stekle status supermodela - Tatjana Patitz. Preminula je u 57. godini života, a osim titule najboljeg supermodela dobila je titulu i najmisterioznijeg modela nakon što se povukla iz javnosti. Preminula je nakon borbe s rakom dojke.

U 67. godini života preminula je Tatjana Patitz
Profimedia 

'One su imale sreće da se u to vrijeme počelo govoriti imena djevojaka, do tada smo svi bili anonimni. Ja sam s njima nosila revije. U ono smo vrijeme sve bile mlade cure, nepoznate i onda su one odjednom isplivale zbog fotografa Petera Lindbergha, zapravo sve je bilo u tome koliko su ih u tom času i novine pogurale', otkrila nam je Zvona potom komentiravši razliku nekadašnjih i današnjih modela i sindroma 'sve su jednake'.

'Mi smo plesale na pisti, imale koreografije, mi smo bile 'mi' dok smo nosile revije. Danas cure hodaju kao vojnici, noga ispred noge, sve imaju iste frizure, iste cipele, isto sve. Drugačije se poimala moda u to vrijeme', dodala je. 

A svoj životni, ujedno karijerni put, iako je bio brdovit, nikada ne bi mijenjala. 

'Meni se onda činilo da je sve bilo jako grbavo i problematično i pitala sam se kako se uopće dokopati takvih revija. A na koncu, samo radiš svoj posao najbolje što možeš, dođeš na vrijeme, uvijek si tu, što kažeš - to stoji. To je najveći dio posla. To je kao lokomotiva - na početku teško, ali kad krene to treba stalno zadržavati', zaključila je divna Zvončica.