Mickey Rourke (70) bio je muškarac kojeg su žene obožavale, a sada je tek otužna sjena nekadašnjeg sebe.

Glumac je snimljen u četvrtak na Beverly Hillsu u društvu glazbenika Krisa Kristoffersona (86) s kojim je išao na ručak. Mickey je bio u već uobičajenoj odjevnoj kombinaciji, kožnoj jakni, trapericama i kratkoj majici V-izreza koje je uskladio s kaubojskim čizmama.

Mickey Rourke i Kris Kristofferson na ručku
Profimedia 

Rourke je prilikom izlaska pokazao novu frizuru. Naime, dugu kosu je obojao u plavo. Ipak, nije samo to privlačilo pažnju nego i njegovo lice koje su uništili boks i plastične operacije.

Podsjetimo, žene se sa sjetom prisjećaju njegove ljepote u romantičnoj drami 'Devet i pol tjedana' iz 1986. koju je snimio sa slavnom plavušom Kim Basinger. Uz glumu je Mickey ganjao i profesionalnu boksačku karijeru koja mu je donijela niz ozljeda poput slomljenih rebara, nosa, rebara, natučene obraze i razdvojeni jezik te gubitak kratkotrajnog pamćenja.

Mickey Rourke obojio kosu u plavo
Profimedia 

Kada se ostavio sporta, vratio se glumi koja mu nije baš bila uspješna zbog izgleda. Išao je na rekonstrukciju lica te ubrizgavanje botoksa, no to je sve pogoršalo. Pokušao se vratiti i boksu 2014. kada se kao 61-godišnjak borio protiv 29-godišnjeg Elliota Seymoura u Moskvi. Pobijedio je, ali Elliot je kasnije rekao da je dobio novac da izgubi.

Glumac se 2007. našao u problemima sa zakonom jer je uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola. Ni s ljubavlju Mickey nije imao velike sreće.

Mickey Rourke plastičnim je operacijama unakazio svoje lice
Profimedia 

Od glumice Debre Feuer (64) razveo se 1989. nakon osam godina, a bračna sreća s manekenkom Carre Otis (54) mu je potrajala od 1992. do 1998. Svojedobno je u javnost izašla snimka spolnog odnosa Carre i Rourkea koji se borio i protiv optužbi da ju je zlostavljao.

Te optužbe su odbačene i par se pomirio te čak glumio zajedno u filmu 'Nemogući izlaz'. Kako pišu strani mediji, glumac je od 2009. u vezi sa zanosnom ruskom kolegicom Anastassijom Makarenko (36).