Nakon duge i teške borbe s karcinomom, napustio nas je Miroslav Ćiro Blažević.

Posljednjih nekoliko mjeseci sa strepnjom smo pratili zdravstveno stanje trenera svih trenera.

Prošlog tjedna snimljen je u šetnji Zagrebom nakon izlaska iz bolnice dok ga je sin Miroslav držao pod ruku. Umorna lica i bez osmijeha hodala je legenda voljenim ulicama, što je zabrinulo sve nas koji ga obožavamo.

Miroslav Ćiro Blažević sa sinom Miroslavom Juniorom u centru grada
Marko Lukunić/PIXELL 

Našoj Antoniji Nazor dao je posljednju izjavu.

- Ja sam ti tako bolestan... Tako mi je teško - kroz suze nam je govorio: - Ova jeb*** bolest cijelog me zaokupirala. Mučim se, patim se. Velike bolove imam, tako, eto... Što ću ti reći, Antonija moja?

- Ne mogu, ljubavi, noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju... Situacija je teška, eto, da ti budem iskren. Vrlo, vrlo teška... Rak mi je otišao na sve kosti, i na najgore i najopasnije mjesto - jetru. I uništava sve polako i sigurno, i tako - rekao je.

- U pi*** materinu ćemo se vidjeti, svaki tren trebam umrijeti, ljubim te, ćao! -

Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević
patrik macek/pixsell 

Ćiro je iza sebe ostavio suprugu Zdenku, troje djece, sina Miroslava Juniora te kćeri Barbaru i Catherine i sestru Jozefinu.

Ćiro i Zdenka vjenčali su se 1961. godine, a suprugu je upoznao u Rijeci gdje su oboje unajmili sobu na istom katu. Njemu je tad bilo 27 godina, a ona je bila maturantica.

U jednom je intervjuu priznao da ga je k njoj privukla njena zatvorenost i samozatajnost, a osvojila je i njegovu majku koja je na Ćiru imala velik utjecaj. Jednom je za Story progovorio o tajni uspješnog braka.

Miroslav Ćiro Blažević i supruga Zdenka zajedno su bili od 1961.
Story arhiva 

'Tolerancija i razumijevanje su tajna dugovječnog braka. Znati oprostiti, jer svi mi griješimo. Ako nema tolerancije i oprosta, onda ćeš vrlo brzo kompromitirati ljubav. A ljubav je najveća stvar na svijetu', objasnio je tad legendarni trener.

Miroslav Ćiro Blažević i supruga Zdenka živjeli su odvojeno
Story arhiva 

Zdenka i Ćiro su puno toga prošli zajedno, a jedan od najtežih trenutaka bio je kad je ona doživjela prometnu nesreću i zamalo izgorjela u automobilu. Liječnici su joj tad davali samo tri posto šanse da preživi.

Ćiro je otkrio i da je supruga puno napravila za njih kad su se u mladosti odselili u Švicarsku gdje su morali pristati na svakakve poslove kako bi preživjeli. Dok je Ćiro radio u ateljeu za dekoraciju, Zdenka, koju suprug odmilja zove Nena, prodavala je salatu.

U našoj galeriji pogledajte više fotografija Miroslava Ćire Blaževića.

Story arhiva Miroslav Ćiro Blažević kroz godine