Alec Baldwin (64) pojavio se prvi put na crvenom tepihu nakon što je u siječnju protiv njega dignuta optužnica za ubojstvo iz nehaja.

Glumac i komičar došao je na svečanost kazališta The Roundabout Theatre Company u New Yorku. Nosio je sivo odijelo, a smješkao se dok je pozirao fotografima.

Alec je došao sam, odnosno u njegovom društvu nije bila supruga Hilaria Thomas (39) s kojom je dobio sedmero djece.

Alec Baldwin pojavio se na crvenom tepihu nakon što je dignuta optužnica protiv njega
Profimedia 

Inače, u siječnju su prva okružna tužiteljica Mary Carmack-Altwies i posebna tužiteljica slučaja 'Rust' Andrea Reebu u Novom Meksiku objavile da će Baldwina i glavnu oružarku filma Hannah Gutierrez-Reed teretiti za ubojstvo iz nehaja zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins.

Glumac se tada oglasio putem odvjetnika. 'Ova odluka iskrivljuje tragičnu smrt Halyne Hutchins i predstavlja užasno neostvarenje pravde. Gospodin Baldwin nije imao razloga vjerovati da je pravi metak u pištolju ili bilo gdje na filmskom setu. Oslanjao se na profesionalce s kojima je radio, koji su ga uvjeravali da pištolj nema prave metke. Borit ćemo se protiv ovih optužbi i pobijedit ćemo', poručio je njegov odvjetnik.

Halyna Hutchins preminula je u nesreći na setu filma Rust
Instagram 

Osim što ga se tereti za ubojstvo snimateljice, nedavno su tri člana produkcije filma 'Rust' podigla tužbu protiv Baldwina tvrdeći da pate od anksioznosti i posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) nakon smrti Hutchins na setu.

Kako pišu strani mediji, članovi produkcije - operaterka na lutkama Ross Addiego, scenografkinja Doran Curtin i operater filmske opreme Reese Price tvrde da su bili u blizini pištolja kada je ispaljen metak i da su od tada pretrpjeli 'ozljede od eksplozije' zbog neočekivane eksplozije pištolja.

Alec Baldwin optužen je za ubojstvo iz nehaja snimateljice Halyne Hutchins
Profimedia 

Snimateljica je pala ispred Curtin. 'Šokirano je gledala kako ju je Hutchins uhvatila za trbuh. Curtin je stavila ruke na snimateljičin trbuh pokušavajući pronaći izvor njezine boli i shvatiti što se događa. Nakon toga su je izbacili iz crkve u kojoj se sve dogodilo', piše u tužbi.

Kasnije se scenografkinja onesvijestila od posljedica eksplozije i šoka zbog pucnja.