Alec Baldwin (64) vjerojatno je bio uvjeren da je slučaj tragične smrti snimateljice Halyne Hutchins sa seta filma 'Rust' u listopadu 2021. iza njega, no ipak to nije tako.

Kako pišu strani mediji, prva okružna tužiteljica Mary Carmack-Altwies i posebna tužiteljica slučaja 'Rust' Andrea Reebu u Novom Meksiku su objavile da će glumca i glavnu oružarku filma Hannah Gutierrez-Reed teretiti za ubojstvo iz nehaja. Ako se na sudu dokaže njihova krivnja, mogu dobiti najviše 18 mjeseci zatvorske kazne.

Alec Baldwin oslobođen je odgovornosti za ubojstvo snimateljice Halyne Hutchins
Profimedia 

Dok je Alec otpočetka poricao krivnju i to još čini, prvi pomoćnik redatelja filma David Halls ranije je priznao da snosi odgovornost za nemarnu uporabu smrtonosnog oružja. Baldwin se nakon nove optužnice oglasio preko svog odvjetnika.

'Ova odluka iskrivljuje tragičnu smrt Halyne Hutchins i predstavlja užasno neostvarenje pravde. Gospodin Baldwin nije imao razloga vjerovati da je pravi metak u pištolju ili bilo gdje na filmskom setu. Oslanjao se na profesionalce s kojima je radio, koji su ga uvjeravali da pištolj nema prave metke. Borit ćemo se protiv ovih optužbi i pobijedit ćemo', poručio je glumčev odvjetnik.

Sličnu izjavu su dali i odvjetnici glavne oružarke filma. 'Hannah je, i uvijek je bila, vrlo emotivna i tužna zbog ove tragične nesreće. Ali nije počinila ubojstvo iz nehaja. Ove su optužbe rezultat vrlo pogrešne istrage i netočnog razumijevanja svih činjenica. Namjeravamo iznijeti punu istinu na vidjelo i vjerujemo da će Hannah biti oslobođena krivnje od strane porote', istaknuli su.

Ipak, tužiteljice su uvjerene u njihovu krivnju i da će odnijeti sudsku pobjedu. 'Da je bilo tko od ovo troje ljudi - Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed ili David Halls - obavio svoj posao, Halyna Hutchins bi danas bila živa. To je jako jednostavno', objasnile su.

Hannah Gutierrez Reed je bila glavna oružarka na setu filma Rust
Twitter 

Inače, suprug pokojne snimateljice Matthew Hutchins tužio je Baldwina za Halyninu smrt prošle godine, ali su se nagodili izvan suda. Također, glumac je imenovao Matthewa izvršnim producentom za film 'Rust' koji će se nastaviti snimati u Los Angelesu.

Unatoč toj nagodbi i naizgled rješenju slučaja mnogi su primijetili da je Alec od tragedije na setu vidno ostario. Više je puta snimljen praznog pogleda i umoran dok njegova 26 godina mlađa supruga Hilaria izgleda sve bolje.

Alec Baldwin izgleda umorno
Profimedia 

Podsjetimo, par je u braku od 2012. te su krajem rujna prošle godine dobili sedmo zajedničko dijete.