Svi se sjećaju Marlona Brandoa po nevjerojatnim ulogama i velikim karijernim postignućima, ali malo se zna o kasnijim godinama njegovog života.

Preminuo je u svibnju 2004. godine, a njegov se život i dan danas smatra prilično misterioznim. Primjerice, navodno je bio u odličnim odnosima s preminulim glazbenikom Michaelom Jacksonom koji se dugi niz godina borio s optužbama za seksualno zlostavljanje djece.

Marlon Brando odbio je uzeti Oscara
Profimedia 

Prema riječima njegovog tjelohranitelja koji je godinama radio i kao asistent Michaela Jacksona, Brando je redovno posjećivao Jacksonov ranč 'Neverland' gdje bi se zadržavao i dulje vrijeme. Glumac nikada nije komentirao niti vjerovao da je Michael bio kriv za sve optužbe.

'Posljednji put kada je Brando napustio svoju kuću da bi otišao bilo gdje, bilo je to s Michaelom Jacksonom', rekao je jednom prilikom tjelohranitelj Los Angeles Timesu. Marlon je također sudjelovao na Jacksonovom dvodnevnom koncertu 2001. godine povodom njegove 30. godišnjice solo karijere i glumio u njegovom 13-minutnom videu za hit 'You Rock My World'.

Marlon Brando bio je u dobrim odnosima s Michaelom Jacksonom
Profimedia 

'Tata je teško disao posljednjih dana života, a većinu vremena bio je na kisiku. Volio je prirodu pa bi ga Michael pozvao u 'Neverland'. Tata je mogao imenovati sva drveća i cvijeće koji su tamo bili posađeni, ali s obzirom na to da je bio na kisiku, bilo mu je teško obići i svaki put prošetati prelijepim rančem. Tako je Michael nabavio tati kolica za golf s prenosivim rezervoarom kisika kako bi mogao uživati u 'Neverlandu'', rekao je u jednom intervjuu glumčev sin.

Marlon Brando glumačka je legenda
Profimedia 

Brando se borio sa zdravstvenim problemima i prije nego što su mu te 2004. godine otkazala pluća. Prvi je put hospitaliziran zbog upale pluća 2001. godine, a kronični zdravstveni problemi onemogućili su mu da završi svoje posljednje projekte. Tako je neposredno prije smrti trebao dati svoj glas za adaptaciju video igrice 'The Godfather', ali uspio je snimiti samo jednu rečenicu.