Vlatka Pokos najpoznatija je kao voditeljica, no mnogi se dobro sjećaju i njene glazbene karijere. Posljednjih godina Vlatka je aktivna i na društvenim mrežama gdje često komentira aktualne situacije i teme, a ne libi se progovoriti ni o svojim životnim iskustvima.

Ovih dana se prisjetila i svoje glazbene karijere te je u jednoj od novijih objava na Instagramu podijelila svoju pjesmu ‘Ne tražim ništa’, a uz nju je objavila otvoren i iskren tekst u kojem se dotiče svog ljubavnog života i glazbene karijere.

‘Ovu pjesmu snimila sam 1995. godine na pragu moje vrlo uspješne karijere. Nažalost, u to vrijeme mislila sam da je ljubav najvažnija stvar u životu; točnije, nisam razumjela da prava ljubav podrazumijeva podršku u svakom smislu. Ludo sam se zaljubila u krivog čovjeka i pristala na razne ‘kompromise’ koji su, malo po malo, ugasili moje snove i zaustavili me na mom fantastičnom glazbenom putu’, piše ona u objavi.

Već dugo znam da ljubav nije maltretiranje i ucjenjivanje, već bezuvjetna podrška od partnera, u svakom pogledu. Već dugo živim sama, i kad pogledam unatrag, kamo sreće da sam to odabrala još u dvadesetima. Moje ljubavi, veze i brak donijele su mi nesreću, ružne etikete i neuspjeh u karijeri. Bez obzira na to, ja sam vječni borac i nikada se ne predajem. Samo se nadam da ce mlađe žene i djevojke nešto naučiti iz moje priče’, nastavlja.

‘Moj karijerni neuspjeh, dakako, ima veze s primitivizmom hrvatskog društva i iracionalnom mržnjom koju ispoljava prema meni već dugi niz godina. Zato ja svoju sreću tražim pod nekim drugim suncem. Nikada se neću odreći moje glazbe i mog talenta, i zahvaljujem svim onim ljudima koji me sve ove godine vole i podržavaju’, zaključila je objavu.

Podsjećamo, Vlatka iza sebe ima brak s 27 godina starijim Josipom Radeljakom Dikanom za kojeg se udala 2006. godine nakon pet godina veze. Do raspada braka došlo je samo godinu i pet mjeseci kasnije kad je Dikan Vlatku izbacio iz stana, a medijsko prepucavanje između bivših supružnika trajalo je godinama.

Vlatka je nekoć bila pjevačica ‘Srebrnih krila’, a samostalnu karijeru započela je 1994. Istovremeno je započela i s voditeljskim angažmanima. Vodila je neke od najpopularnijih zabavnih emisija, ali finala raznih izbora ljepote.

Zadnji voditeljski angažman joj je bio u emisiji ‘Škola kuhanja’ 2016. godine, a već iduće godine se preselila u Kanadu gdje je stekla diploma na sveučilištu za oglašavanje i marketinške komunikacije te je radila za modnu kuću Dior. Iz Kanade se vratila prošle godine.