Sinoć je u zagrebačkom HoB-u, bivšoj City Plazi, održan jubilarni 70. Zagrebački festival s kojeg su kao pobjednice otišle djevojke iz grupe Feminnem, Nika Antolos, Pamela Ramljak i Neda Parmać zajedno s glazbenikom Sašom Antićem uz pjesmu 'Trending' 

Uz njih, svoje su pjesme predstavili još Gina Damjanović, Saša Lozar, Elvis Sršen, Pravila igre, Antonia Dora Pleško, Amir Kazić Leo, Marko Kutlić, Nika Tomljanović i Tonka Šerić, Ivan Ive Županović, Leteći odred, Tedi Spalato, Neno Belan & Fiumensi, Mateo Pilat, Splittersi, Albina Grčić i Đana Smajo, Mia Dimšić i Lea Dekleva & Chord Company.

Na pozornici se kao veliko iznenađenje pojavio i Drago Diklić, kralj evergreena, koji je ispričao nešto o povijesti ovog legendarnog festivala pa otpjevao pjesmu 'Zagreb je najljepši grad'.

Kratko smo nakon jučerašnjeg festivala razgovarali s pobjednicama koje ovu nagradu, kako kažu, nisu očekivale.

Feminnem i Saša Antić pobjednici su Zagrebačkog festivala 2023. godine
Robert Gašpert 

'Zaista nismo. Baš smo bile iznenađene i u pozitivnom šoku da su naša zezancija i sarkazam prepoznati i da pjesma nije shvaćena na krivi način. Trebamo shvatiti što su zapravo društvene mreže.

Imamo tri kćeri i neka djeca znaju da je sve to uglavnom sve više nerealno nego realno, kao i da se društvene mreže samo trebaju shvatiti kao zezancija', rekle su nam djevojke koje su komentirale i kako ih je trenutak asocirao na pobjedu na Dori 2009. godine pa otkrile bi li se ponovno prijavile.

'Nikad ne reci nikad. Ako se dogodi pjesma, zašto ne', zaključile su.

Feminnem na Zagrebačkom festivalu 2023. godine
Robert Gašpert 

Inače, Feminnemke su nakon deset godina ponovno oformile svoju grupu sredinom 2022. godine, a tada su o povratku ekskluzivno progovorile za Story. Tada su otkrile da su Neda i Pamela napravile prvi korak. 

'U posljednjih 10 godina nekoliko puta smo dobile poziv da se okupimo, čak i od nekih producenata izvan Hrvatske, ali nije bilo pravo vrijeme. Ja sam se željela stvoriti kao mama i stvoriti neki svoj put na kojem mogu biti neovisna, najviše zbog djece, i sad već imam uhodane poslovne obaveze koje mi ne daju mir. Neda i ja smo u prosincu snimale božićnu pjesmu i tada smo definitivno odlučile da je vrijeme. Jednostavno nam je falio Feminnem. To je sve. Prve ljubavi zaborava nemaju', rekla je tada Pamela Ramljak. 

Grupa Feminnem se ponovno okupila 2022. godine
Goran Čižmešija 

'Pamela i ja ove smo zime sudjelovale u jednom projektu i na setu se prisjećale kako nam je bilo lijepo te kako je šteta što se te pjesme više ne pjevaju. Nekoliko se mjeseci ta ideja motala po glavi da bismo naposljetku, početkom ožujka nazvale Niku koja je bila jednako oduševljena idejom i - eto nas! Feminnem dok ne preminem', dodala je Neda Parmać. 

'Već smo prije nekoliko godina razmišljale, ali prevagnuli su obitelj, djeca i obaveze povezane s njima. Ovaj put su cure odlučile da je došlo pravo vrijeme, nazvale me da pitaju jesam li za i eto nas, napokon ponovno zajedno', zaključila je tada Nika Antolos.