Domaća pjevačica Severina na zagrebačkom je sudu nepravomoćno osuđena na novčanu kaznu za prekršaj iz članka 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja i omalovažavanja socijalne u veljači 2022. godine, piše Index.hr.

U članku prema kojemu su kaznili Severinu piše:

'Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana'.

Kako portal piše, Severinin suradnik Davor Grgin potvrdio je da je donesena nepravomoćna presuda, ali druge informacije u vezi slučaja nije davao.

Naime, početkom prošle godine Centar za socijalnu skrb Maksimir podnio je prijavu za remećenje javnog reda i mira protiv Severine Vučković.

'Obavještavamo vas kako su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu zaposlenice Centra za socijalnu skrb Zagreb te će optužni prijedlog biti podnijet Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem', rekli su tada iz zagrebačke policije za Index.

Severina je nepravomoćno osuđena
Instagram 

Podsjetimo, Severina ranije nije skrivala da je nezadovoljna radom Centra.

'SMAKNI ILI MAKNI Čujem da misle smijeniti ministra koji je jedini u svim Vladama koje pamtim nešto napravio kako bi 'razbucao' mrežu pojedinaca ispremreženih u sustavu skrbi o djeci i obitelji. Taj ministar bio je prvi dužnosnik koji se nije libio raditi svoj posao te je poslao nekorumpirani i neumreženi nadzor nad pojedinim Centrima za socijalni rad. U svim slučajevima koji su meni poznati, pa tako i u mom, nadzori su utvrdili cijeli niz propusta u radu', jednom je prilikom napisala Severina na društvenim mrežama.