Domaća pjevačica Severina danas je na zagrebačkom sudu nepravomoćno osuđena na novčanu kaznu za prekršaj iz članka 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja i omalovažavanja socijalne radnice u veljači 2022. godine.

U članku prema kojemu su kaznili Severinu piše:

'Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana'.

Severina je nepravomoćno osuđena
Milan Sabic/PIXSELL 

Podsjetimo, početkom prošle godine Centar za socijalnu skrb Maksimir podnio je prijavu za remećenje javnog reda i mira protiv Severine Vučković.

Sada je stigla reakcija Severininog PR tima za Story.hr.

'Severina nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje. Severina će se svakako žaliti na ovu odluku.

Riječ je o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu skrb kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju radi čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet.

U konkretnom slučaju, bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uvjete u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njenom domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga.

Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore gdje živi Severinina mama što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj brine Severina. Nadzor je, naravno, utvrdio da Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način i o svom djetetu. Uzgred, Severinina sestra uopće nije prije toga vidjela njihovu majku godinama, a Severina pored brige o majci i djetetu, vodi brigu i o sestrinoj kćeri od njezine 19 godine', kažu iz tima pjevačice.