Za slavnim Mickeyjem Rourkeom žene su nekad vrištale zbog njegove zanosne ljepote, no sad bi mogle vrisnuti jedino ako ga iznenada susretnu pri slabijem svjetlu budući da je od njegovog atraktivnog izgleda malo ostalo.

Sve je krenulo kad se glumac uz holivudsku karijeru poželio ostvariti i na sportskom planu pa se počeo profesionalno baviti boksom, a karijera u ovom sportu mu je donijela niz ozljeda poput slomljenih rebara, nosa, rebara, natučene obraze i razdvojeni jezik te gubitak kratkotrajnog pamćenja.

Mickey Rourke plastičnim je operacijama unakazio svoje lice
Profimedia 

Jasno, ozljede su utjecale i na njegov izgled, a kad se poželio vratiti glumi, to mu je bilo teže nego što je očekivao. Stvari je pokušao popraviti rekonstrukcijom lica i ubrizgavanjem botoksa, no to ne samo da nije pomoglo već mu je i prilično nagrdilo izgled.

Svoje operacije nikad nije skrivao i o njima je otvoreno govorio, no stvari su se otele kontroli i postao je ovisan o ‘popravljanju’.

'Nos mi je bio dva puta slomljen. Imao sam pet operacija nosa. Morali su mi uzeti hrskavicu s uha da bi mi obnovili nos i još nekoliko operacija jer ožiljak nije zacijelio kako treba', rekao je jednom Rourke.

Mickey Rourke unakazio je svoje lice plastičnim operacijama.
Instagram 

'Uglavnom sam uvijek tražio da mi vrate lice na mjesto. Međutim, odabrao sam pogrešnog kirurga i navukao se', priznao je jednom prilikom.

Osim ovisnosti o plastičnim operacijama, dugo se vremena borio i s ovisnostima o alkoholu i narkoticima, ali se, navodno, uz pomoć psihoterapije uspio izboriti sa svojim demonima.

Kako danas izgleda Mickey Rourke
Profimedia 

Zavidnu karijeru u filmu nikad nije uspio vratiti, a danas se u medijima najčešće pojavljuje zbog svog izobličenog izgleda. Nedavno je snimljen na ulicama Beverly Hillsa, a iako se osmjehivao paparazzima, 70-godišnji glumac daje zaista tužnu sliku nekadašnjeg ljepotana.