Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TINA TURNER DOŽIVJELA JE SVE NAJGORE ŠTO ČOVJEK MOŽE DOŽIVJETI: Prijavila se za eutanaziju, bila je spremna umrijeti

Suprug ju je zlostavljao, sinovi su joj umrli, doznala je da je teško bolesna...

 Tina Turner Izvor: Gary Gershoff/MPI/Capital Pictur / Capital pictures / Profimedia

Jedna od najvećih glazbenih diva ovog doba, Tina Turner, preminula je u 83. godini, a iza sebe je ostavila neprocjenjivo glazbeno naslijeđe, ali i tešku i burnu životnu priču.

S 22 godine udala se za glazbenika Ikea Turnera, no taj je brak, koji je potrajao 16 godina, za nju bio pravi pakao. Obilježila su ga užasna zlostavljanja o kojima je pjevačica tek kasnije progovorila. Imala je i dvojicu bioloških sinova, jednog sa saksofonistom Raymondom Hillom, rođenog 1958., Raymonda Craiga, a drugog, Ronalda Ronnieja Renellea Turnera, rođenog 1960.,s Ikeom.

Njen stariji sin je pronađen mrtav u svojoj 60. godini, u lipnju 2018. u svom domu u Los Angelesu. O tom teškom gubitku Tina je svojevremeno progovorila za BBC. Kako je rekla, Craig se činio sretnim i ispunjenim i u poslovnom i u privatnom smislu jer je upravo našao novu djevojku.

'Još uvijek ne znam što ga je dovelo do ruba jer mi je tada rekao da nikada nije upoznao ženu prema kojoj je gajio takve osjećaje', rekla je.

'Doveo ju je da je upoznam na njegov rođendan u kolovozu. Sredio je svoj stan, koji sam mu davno kupila. Našao je novi posao u uglednoj agenciji za nekretnine u Kaliforniji, bio je jako zadovoljan', rekla je.

'Nemam pojma što ga je vuklo na dno, osim da ga je nešto pratilo u samoći. Mislim da je to nešto povezano s tim da je bio sam. Ali s druge strane, zašto nije nazvao svoju djevojku koja ga je tada dovezla doma?', komentirala je Tina.

'Bio je introvertirana osoba, bio je jako sramežljiv, pa ni ja nisam znala ništa, ali sada kada slušam naše posljednje razgovore, primjećujem promjenu. Posljednjih nekoliko puta kada smo razgovarali, razgovori su bili drugačiji, a to sam shvatila tek nakon samoubojstva', rekla je.

Tada je pričala i o preokretu koji je u njen život donio dugogodišnji partner, a kasnije suprug, Erwin Bach. Nedugo nakon medenog mjeseca doživjela je blaži moždani udar, potom je imala rak, bubrezi su joj otkazali, a liječnici su joj rekli da će umrijeti ako ne krene s terapijom.

'Rekla sam dobro, možda je došlo moje vrijeme. Bila sam u kasnim 70-ima, majka mi je umrla u 84. godini, sestra mi je umrla u 74. godini i mislio sam da je možda ovo moje vrijeme. U budizmu prihvaćate život i smrt. Bila sam spremna', rekla je.
Nakon preseljenja u švicarsku doznala je za mogućnost potpomognutog samoubojstva i prijavila se za proceduru.

'Smrt mi nije problem, nije mi teško otići', rekla je.

No mogućnost da ona umre bila je problem za Bacha, koji joj je zbog toga donirao svoj bubreg.

'Sretnija sam nego ikad u životu, više nego što sam mislila da ću biti. Život mi je bio najteži dok sam bila mlada i dok sam odrastala. Kad većina ljudi pati zbog starosti i bolesti, ja sam najsretnija', zaključila je.

Povezane vijesti

Tagovi

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image